Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

Must Read

Άρθηκε η ασυλία του Παύλου Πολάκη. Για την υπόθεση Στουρνάρα σε σύνολο 176 βουλευτών υπέρ της άρσης ψήφισαν 163 και κατά 13, ενώ για την υπόθεση Πουλή ψήφισαν 162 υπέρ, 13 κατά και ένας παρών.  
Το ΚΚΕ καταψήφισε και στις δύο περιπτώσεις. 

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

O Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος του και αήθη πράξη αντεκδίκησης», ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Πολάκης στη Βουλή

Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε εξ αρχής επίθεση σε κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε., κάνοντας λόγο για «συμμορία» και αφήνοντας αιχμές για διαπλοκή με χρήματα κρατικής διαφήμισης.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή αφορούν το παράνομο της ηχογράφησης συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και τη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Υγείας μίλησε για μία «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» σε βάρος του «όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη». «Θέλουν «να με εξαναγκάσουν σε σιωπή, ώστε να μην ασκώ κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης», δήλωσε.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, λέγοντας έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις όπως για «παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη (σ.σ Άδωνι Γεωργιάδη)». Παράλληλα, έκανε λόγο και για χρήματα που «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή ύψους 240.000 ευρώ, τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει», ενώ υποστήριξε πως η σύζυγος του κ. Πουλή είχε κάνει εισήγηση και είχε υπογράψει 894 συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, από τον Οκτώβριο του 2013 έως τα τέλη του 2014.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι δαπάνες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια συνολικά και τόνισε πως η υπόθεση μένει να στοιχειοθετηθεί. «Εδώ υπάρχει όλη η βρωμιά του συστήματος των ΜΜΕ της χώρας και αποδεικνύεται, γιατί όταν την πρωτοαποκάλυψα μου την «πέσανε» όλοι οι δημοσιογράφοι. Τα πεντοχίλιαρα φεύγανε σαν το «χαλάζι», για να μπαίνουνε μπάνερ σε σάιτ, που δεν τα ξέρει η μάνα τους (…). Υπάρχει βουλευτής, ο κ. Παππάς, που τον Δεκέμβρη του 2014 πήρε 90.000 ευρώ για σάιτ, που το άνοιξε στο όνομα της γυναίκας του και το έκλεισε έναν χρόνο μετά», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, λέγοντας ότι με αυτά τα χρήματα έκανε την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Πολάκης στράφηκε και κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφερόμενος στην επίμαχη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Του είπα κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνεια μου, αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ».

Αναφερόμενος δε στον Θέμο Αναστασιάδη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «το δικαστήριο τον έκρινε άπορο και τώρα που βγήκε η διαθήκη “να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη” και 200 ευρώ το μήνα μπορούσε να δώσει».

Στρέφοντας τα πυρά του και στον Τάκη Χατζή και το σάιτ του, Newpost, υπογράμμισε πως ο κ. Χατζής έλαβε 150.000 ευρώ για διαφημίσεις, ενώ άφησε αιχμές για διαπλοκή και με τον κ. Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο Πουλής έχει φτιάξει off shore στο εξωτερικό. Μπαίνει μέτοχος η γυναίκα του κ. Χατζή και μετά από λίγο την κλείνουνε. Τι να υποθέσει κανείς; Δεν έχει κίνηση. Η γυναίκα του υπογράφει τις δαπάνες στη Βουλγαρία, για να “ασχοληθούν με τον τουρισμό”. Αθώα όλα, δεν ξεπλένουν μαύρο χρήμα».

«Για αυτούς τους λόγους που συνδέονται σαφέστατα, έρχεται η άρση της βουλευτικής ασυλίας. Προσπαθείτε μέσα από αυτή τη διαδικασία να με λασπολογήσετε και ξέρω πώς θα το συνεχίσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Γιατί οι κόρες μου λένε ότι είναι περήφανες για μένα; Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας; Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε», κατέληξε.

Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

Κύκλοι της Κουμουνδούρου τόνιζαν λίγο μετά την απόφαση για την άρση ασυλίας του Παύλου πολάκη ότι από τη διαδικασία «η κυβερνητική πλειοψηφία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη»!

«Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας. Απέτυχε οικτρά. 

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This