Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ο Ερντογάν ενώπιον των Ευρωπαίων πρεσβευτών ζήτησε από την Ελλάδα να… «σταματήσει να αυξάνει την ένταση»!

Με αυτούς ξεκινάμε διερευνητικές...

Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών στην Άγκυρα και φυσικά δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελλάδα για μαξιμαλισμό και πρόκληση εντάσεων, αλλά και να επαναλάβει τη θέση της Τουρκίας για την Κύπρο.

«Η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει μια διεθνή επιλογή όπως οι NAVTEX για να αυξήσει τις εντάσεις. Έχουμε αντίρρηση στις προσπάθειες περιορισμού της χώρας μας στις ακτές της από μαξιμαλιστικούς χάρτες που δεν έχουν ισχύ… Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να αυξάνει την ένταση. Δεν απαιτούμε τίποτα για το οποίο δεν δικαιούμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο από έναν ανταγωνιστικό τομέα σε λεκάνη συνεργασίας που θα εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας…», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος με περίσσιο θράσος.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρος: «Είναι πλέον κατανοητό ότι καμία μεσογειακή ειρήνη δεν θα προκύψει, ούτε στην Κύπρο, από οποιαδήποτε εξίσωση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους. Πρέπει να συζητήσουμε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις αντί να μιλάμε επανειλημμένα για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο. Πρόσφατα η ΕΕ δεν είχε καμία αλληλεπίδραση με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Πώς μπορεί να παίξει ρόλο στη λύση;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ