Κουμπάρες και κουμπάροι στα ελληνοτουρκικά

Και ο Οθωμανός «γαμπρός»...

Must Read

«Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να πάμε σε διάλογο». Με αυτήν τη δήλωση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας να προσέλθει σε διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα, μόλις υπάρξει επίσημη πρόσκληση από πλευράς Τουρκίας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε, με τη συγκεκριμένη φράση, να σταματήσει τα παιχνίδια η Τουρκία. Αλλά δεν είμαι βέβαιος αν είναι τις «κουμπάρες» που παίζει ο Ερντογάν. Μάλλον τον «γαμπρό» παίζει, τον οθωμανό «γαμπρό», που επιδιώκει να έχει στο «χαρέμι» του τις γειτονικές χώρες.

Τις «κουμπάρες» τις παίζουν η Μέρκελ και κάποιοι άλλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που προσπαθούν να διευθετήσουν έναν «γάμο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο υποψήφιος «γαμπρός» είναι ένας βίαιος, σκληρός και απαιτητικός νταής, του οποίου αποκλειστικός στόχος είναι να βάλει χέρι στην προίκα της «νύφης».

Λίγο μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για τις «κουμπάρες», ανακοινώθηκε ότι στις 25 Ιανουαρίου θα επαναρχίσουν στην Κωνσταντινούπολη ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα βγει από αυτές τις επαφές, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από κουμπάρες και… κουμπάρους. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το 2004, ο Έλληνας τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε παραστεί ως κουμπάρος στον γάμο της κόρης του Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη. Η κουμπαριά εκείνη δεν εμπόδισε τον σουλτάνο να κλιμακώσει τις παράνομες διεκδικήσεις του σε βάρος της Ελλάδας, αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης, στέλνοντας ερευνητικά σκάφη στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνάπτοντας με το καθεστώς της Λιβύης συμφωνία αρπαγής ελληνικών θαλασσών, οργανώνοντας εισβολή μεταναστών στον Έβρο κ.λπ.

Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ο Ερντογάν αποστεί από αυτές τις διεκδικήσεις κατά τις επικείμενες διερευνητικές. Μάλλον θα προβάλει τις απαιτήσεις του με τρόπο ανάλογο αυτού που καταγράφεται και στην ελληνική παροιμία… «ο κουμπάρος την κουμπάρα, δυο φορές την εβδομάδα»!

πηγή: ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ, sigmalive.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This