Καλογρίτσας κατά Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες: Έπληξε τη διαφάνεια του δημόσιου διαγωνισμού

Τι αναφέρει στο υπόμνημα του ο επιχειρηματίας σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος ήταν ένας από τους διεκδικητές.

Ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ο Ν. Παππάς οργάνωσε σχέδιο με στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού» στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Αυτό καταγγέλλει ο επιχειρηματίας στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα που διερευνά μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η μεταξύ τους σύμβαση ήταν εικονική και επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η μήνυση αφορά την οικονομική διαφορά που έχει η εταιρεία του με το λιβανέζικο όμιλο CCC, υποστηρίζοντας πως η ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία «Τοξότης» για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

Ως προς την εμπλοκή του Νίκου Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας καλεί ουσιαστικά τον εισαγγελέα να διαβιβάσει την υπόθεση στη Βουλή ενεργοποιώντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για αδικήματα όπως δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο 18σέλιδο υπόμνημα του ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρει σχετικά ως προς τις «ερευνητές πράξεις πολιτικών προσώπων»:

«Ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη”.

Και συμπληρώνει:

«Επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε.

(…) Με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζομένων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς».

Σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα και τους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα, ο Ν. Παππάς «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη” ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Οταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».

Κλείνοντας το υπόμνημα, ο μηνυτής αναφέρει ως προς τις ευθύνες του υπουργού Επικρατείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ: “Κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού, παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη. Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι “του χεριού τους” το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».

Ο επιχειρηματίας ζητά από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες, αλλά και να λάβει συμπληρωματικές εξηγήσεις τους υπεύθυνους της λιβανέζικης εταιρείας.

Όμως νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως από τη στιγμή που υπάρχει αναφορά του ονόματος του πρώην υπουργού, ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να διαβιβάσει τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή για δικές της ενέργειες στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This