Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι εκλεγμένοι Ελληνοαμερικανοί των ΗΠΑ κινητοποιούνται: «Η πίσω πόρτα του Λευκού Οίκου έκλεισε για τον Ερντογάν»

«Η Τουρκία μπορεί να είναι φίλη, σύμμαχος που λέμε, όμως αυτά που κάνει παντού, στην Κύπρο, στη Συρία, στους Αρμένιους, παντού στη Μεσόγειο, αυτά θα τελειώσουν»

Ο Πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λου Ραπτάκης, μίλησε στο OPEN για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ και του νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέναντι στην Τουρκία. Ο κ. Ραπτάκης τόνισε ακόμα ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι εκλεγμένοι Ελληνοαμερικανοί και πως με τις αλλαγές προσώπων στις Επιτροπές του αμερικανικού κοινοβουλίου, οι πιέσεις στην Άγκυρα θα αυξηθούν.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει ότι τελειώνει το «άγχος» της αβεβαιότητας, καθώς δεν θα μπορεί πλέον ο Ταγίπ Ερντογάν να παίρνει τηλέφωνο όποτε θέλει στο Λευκό Οίκο, όπως έκανε με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Η πίσω πόρτα του Λευκού Οίκου έχει κλείσει για τον Ερντογάν. Πρέπει τώρα να έρθει από τη μπροστινή πόρτα όπως όλοι οι άλλοι αρχηγοί», είπε χαρακτηριστικά.

Και επεσήμανε για τα νέα δεδομένα με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν: «Το Κοινοβούλιο της Αμερικής θα είναι πολύ προσεκτικό τώρα με την αλλαγή για τα θέματα που η Τουρκία δεν ήταν σοβαρή σύμμαχος, γείτονας στην οικογένεια του ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε ο Λου Ραπτάκης.

Τι να περιμένει η Ελλάδα από την προεδρία Μπάιντεν σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη:

«Τον τελευταίο χρόνο και παρά την προεδρία Τραμπ, πέρασαν οι κυρώσεις από το κοινοβούλιο, μπλοκάραμε τα F-35, υπογράψαμε τη συμφωνία για την Ανατολική Μεσόγειο… Υπήρχε ένα άγχος, βλέπαμε τον Ερντογάν να παίρνει το τηλέφωνο, μιλούσε με τον Τραμπ και δεν ξέραμε τι θα γινόταν εμείς εδώ στις ΗΠΑ και εσείς εκεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τώρα αυτό το άγχος έχει τελειώσει. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά οι εκλεγμένοι Ελληνοαμερικανοί, έξι στο Κοινοβούλιο,  30 μέλη Γερουσιαστές και βουλευτές σε 18 Πολιτείες, αυτό θα το τονίσουμε πάρα πολύ. Η Τουρκία μπορεί να είναι φίλη, σύμμαχος που λέμε, όμως αυτά που κάνει παντού, στην Κύπρο, στη Συρία, στους Αρμένιους, παντού στη Μεσόγειο, αυτά θα τελειώσουν. Η πίσω πόρτα του Λευκού Οίκου έχει κλείσει για τον Ερντογάν. Πρέπει τώρα να έρθει από τη μπροστινή πόρτα όπως όλοι οι άλλοι αρχηγοί. Το Κοινοβούλιο της Αμερικής θα είναι πολύ προσεκτικό τώρα με την αλλαγή για τα θέματα που η Τουρκία δεν ήταν σοβαρή σύμμαχος, γείτονας στην οικογένεια του ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ