Επιμένει στη θέσπιση φορολόγησης των κολοσσών της τεχνολογίας το ΜέΡΑ25

Οι ψηφιακές πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου εκμεταλλεύονται τη «χρονοκαθυστέρηση» των νομοθετών

Must Read

Επιμένει να θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της φορολογικής ασυλίας των υπερεθνικών εταιριών-κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας το ΜέΡΑ25, καταθέτοντας εκ νέου τροπολογία που προβλέπει φορολόγηση 4% στα μεικτά κέρδη των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google και Spotify.

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου γνωστές ως FAANGS», καταγγέλλει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη με ανακοίνωσή του, «έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής (στη χώρα μας τουλάχιστον) να έχουν και την πίτα της οικονομικής εκμετάλλευσης των χρηστών ολόκληρη και τον σκύλο της μηδενικής πληρωμής φόρων χορτάτο», εκμεταλλευόμενοι τη… χρονοκαθυστέρηση των νομοθετών.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος σε κύρωση συμφωνίας του υπουργείου Οικονομικών, με τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο να την απορρίπτει, υποστηρίζοντας πως στις κυρώσεις διεθνών συμβάσεων είναι πάγια πρακτική να μη γίνεται κατάθεση τροπολογιών.

Kατατέθηκε εκπρόθεσμα

Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, πως η ρύθμιση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτο δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Να σημειωθεί, πάντως, πως το ΜέΡΑ25 επιμένει στην ανάγκη να μπει «φρένο» στην ασυλία των πολυεθνικών τεχνολογικών θηρίων, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως τα χρήματα από τη φορολόγησή τους θα πρέπει να κατευθύνονται στη στήριξη κλάδων όπως ο έντυπος Τύπος, η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο και το βιβλίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This