Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Επιμένει στη θέσπιση φορολόγησης των κολοσσών της τεχνολογίας το ΜέΡΑ25

Οι ψηφιακές πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου εκμεταλλεύονται τη «χρονοκαθυστέρηση» των νομοθετών

Επιμένει να θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της φορολογικής ασυλίας των υπερεθνικών εταιριών-κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας το ΜέΡΑ25, καταθέτοντας εκ νέου τροπολογία που προβλέπει φορολόγηση 4% στα μεικτά κέρδη των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google και Spotify.

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου γνωστές ως FAANGS», καταγγέλλει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη με ανακοίνωσή του, «έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής (στη χώρα μας τουλάχιστον) να έχουν και την πίτα της οικονομικής εκμετάλλευσης των χρηστών ολόκληρη και τον σκύλο της μηδενικής πληρωμής φόρων χορτάτο», εκμεταλλευόμενοι τη… χρονοκαθυστέρηση των νομοθετών.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος σε κύρωση συμφωνίας του υπουργείου Οικονομικών, με τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο να την απορρίπτει, υποστηρίζοντας πως στις κυρώσεις διεθνών συμβάσεων είναι πάγια πρακτική να μη γίνεται κατάθεση τροπολογιών.

Kατατέθηκε εκπρόθεσμα

Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, πως η ρύθμιση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτο δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Να σημειωθεί, πάντως, πως το ΜέΡΑ25 επιμένει στην ανάγκη να μπει «φρένο» στην ασυλία των πολυεθνικών τεχνολογικών θηρίων, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως τα χρήματα από τη φορολόγησή τους θα πρέπει να κατευθύνονται στη στήριξη κλάδων όπως ο έντυπος Τύπος, η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο και το βιβλίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ