Από «μοναδική» έγινε «κύρια» τώρα η διαφορά μας με την Τουρκία;

Παιχνίδια με τις λέξεις;

Must Read

Συνεχίζονται οι «θολές» δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα και την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Monocle», ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Πάντα έτεινα χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Και πάντα προέτρεπα τον πρόεδρο Ερντογάν να καθίσουμε και να συζητήσουμε την κύρια διαφορά μας (σ.σ. από μοναδική έγινε κύρια;), που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας».

Από «μοναδική» διαφορά, ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε «κύρια» διαφορά, αφήνοντας προφανείς απορίες. Η ιστορία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «πάει πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά το θέμα μπορεί να επιλυθεί. Αν δεν τα καταφέρουμε, μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των διεθνών δικαστηρίων».

Βέβαια και το «θαλάσσιες ζώνες» σήκωσε επίσης πολλά φρύδια, καθώς διακρίνεται μια επιμονή σε αυτόν τον εσφαλμένο όρο, ο οποίος ανοίγει κερκόπορτα στην Τουρκία.

«Σίγουρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, το καλοκαίρι «η θερμοκρασία ανέβηκε με την Τουρκία. Ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο η στρατηγική σημασία της ανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη. Οι διαφορές μας με την Τουρκία επηρεάζουν επίσης τη σχέση της με την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, πιστεύω, ότι η Ευρώπη έλαβε την απόφαση να επιβάλει επιπρόσθετα μέτρα στην Τουρκία (σ.σ. σιγά τ’ αυγά…) σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο».

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι υπάρχει «μια γενικευμένη αίσθηση (σ.σ. δεν είναι και σίγουρο…) πως η Τουρκία συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνης και της φιλίας στην περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This