Απαράδεκτη αναφορά του Κ. Μητσοτάκη σε περιοδικό, ανοίγει κερκόπορτα!

Επαναλαμβανόμενο λάθος, παύει να είναι λάθος.

Must Read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο περιοδικό Monocle, υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι οι «θαλάσσιες ζώνες»! Θέση που έχει διαψευστεί επίσημους και από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, μετά την προηγούμενη εσφαλμένη αναφορά πάλι δια στόματος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημιουργούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να χρησιμοποιεί αυτόν τον εσφαλμένο όρο, ο οποίος ανοίγει κερκόπορτα στην Τουρκία. Ειδικά, όταν μιλά σε έντυπα του εξωτερικού.

Ο πρέσβης κ. Γεώργιος Σαββαΐδης, εξηγεί καθαρά γιατί είναι απολύτως εσφαλμένος ο όρος «θαλάσσιες ζώνες», όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Αυτό προκύπτει από τον ορισμό που δίνει στον όρο «θαλάσσιες ζώνες», όπως αυτός προκύπτει από το διεθνές δίκαιο.

Από παλαιότερη συνέντευξή του στην Καθημερινή, αντιγράφουμε:

«Λέγοντας θαλάσσιες ζώνες εννοούμε, κατά το Διεθνές Δίκαιο, τέσσερις διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές οι οποίες υφίστανται σήμερα γύρω από την εδαφική επικράτεια της χώρας ή δεν υφίστανται αλλά μπορούν να εγκαθιδρυθούν στο μέλλον υπό τις προϋποθέσεις και τα όρια που καθορίζει το ισχύον Δίκαιο της Θαλάσσης. Οι ζώνες αυτές είναι τα χωρικά ύδατα, η συνορεύουσα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα και η αποκλειστική οικονομική ζώνη.Εντός των ζωνών αυτών ισχύουν διαφορετικά νομικά καθεστώτα εξικνούμενα από την πλήρη άσκηση κυριαρχίας μέχρι την άσκηση ορισμένων διοικητικών αρμοδιοτήτων».

Δεν μπορεί λοιπόν ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας να διαψεύδει ότι οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα περιλαμβάνουν σε καμία περίπτωση τα χωρικά ύδατα και θα έχουν ως μοναδικό αντικείμενο τον καθορισμό της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και την ίδια στιγμή να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να ανατρέπει την εθνική γραμμή. Εκτός εάν ο πρωθυπουργός θέλει να μας σύρει σε διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης, γεγονός που πρέπει να το δηλώσει δημόσια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This