Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Την… αυτοδιάλυση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Φλωρίδης

Το «παιδί» του Σημίτη που από το 2000 έλεγε ότι θα εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και θα στείλει τα λαμόγια φυλακή

Ο Γιώργος Φλωρίδης ξεκίνησε από το Κιλκίς, έκανε το «αγροτικό» του για τρία χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών ως υφυπουργός υπό τον Αλέκο Παπαδόπουλο και εν συνεχεία την Βάσω Παπανδρέου, ενώ είχε την προσωπική στήριξη του Σημίτη πάντοτε. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2000 ξεκίνησε… εκστρατεία για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και να βάλει φυλακή τα λαμόγια (το τι πραγματικά έγινε, το ξέρουμε άπαντες).

Τώρα λοιπόν -καθώς είναι πρώην σε όλα, και πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός- κάνει τον πολιτικό παράγοντα, βρίσκοντας τη συνταγή της επιτυχίας! Μίλησε λοιπόν στον ραδιοσταθμό North για την επανίδρυση της κεντροαριστεράς και τις ηγεσίες ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλλαγή ηγεσίας έχει νόημα όταν μπορεί να προκύψει μια ηγεσία που να θέσει τα καινούρια προβλήματα. Αυτή θα ήταν ενδεχομένως μια προοπτική. Οι ηγεσίες σαφώς παίζουν ρόλο και εγώ πιστεύω ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως ελλειμματική ως προς αυτό, δηλαδή δεν μπορεί να δώσει καινούρια πνοή, ούτε μπορεί να θέσει τα μεγάλα ζητήματα, το ίδιο βέβαια και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν μιλήσουμε γι’ αυτόν τον ευρύτερο χώρο. Άρα, ενώ ο χώρος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασυσταθεί, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να τον οδηγήσουν κάπου και παραμένει στάσιμος».

Είχε όμως και πρόταση, την… αυτοδιάλυση των δυο κομμάτων και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα: «Είπαμε ότι πρέπει να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί τελείως και να πάμε σε κάτι καινούριο, δηλαδή νέα ηγεσία, νέες προτάσεις, νέες σκέψεις, νέες απόψεις, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και τελικά κατέληξαν σε μια αναπαλαίωση, γι’ αυτό και παραμένει στάσιμο αυτό το πράγμα. Δεν θα εξελιχθεί».

Φαίνεται ότι ο Σημίτης έχει ετοιμάσει «νέο αρχηγό» και βιάζεται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ