Μυστήριο ο αρχηγός του υπό ίδρυση νέου κόμματος στη «δεξιά πολυκατοικία»

Πρόσωπο με ευρεία αναγνωρισιμότητα και αντισυμβατικό δημόσιο λόγο

Must Read

Εξακολουθούν τα δημοσιεύματα για την ίδρυση νέου κόμματος στη «δεξιά πολυκατοικία».

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, ο νέος κομματικός σχηματισμός θα έχει πατριωτικά και αντισυστημικά στοιχεία, τοποθετούμενος στον πολιτικό χάρτη στην περιοχή από τη λεγόμενη λαϊκή Δεξιά έως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα το πρώην «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Αφορμή της σύστασής του, σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος, είναι το κενό που παρατηρούν μετά και τις αστοχίες Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα (Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά), αλλά και την τεράστια οικονομική κρίση που συνοδεύει την πανδημία.

Είναι ζητήματα τα οποία απασχολούν πολλούς πολίτες που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αναζητούν πλέον άλλη πολιτική στέγη. Ως παράδειγμα, οι συμμετέχοντες στη νέα αυτή προσπάθεια έχουν το ιταλικό «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Όσον αφορά τον επικεφαλής, έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστός καθώς οι συντελεστές της κίνησης δεν τον αποκαλύπτουν. Φήμες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόσωπο με ευρεία αναγνωρισιμότητα και αντισυμβατικό δημόσιο λόγο, χωρίς να έχει ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Στον πυρήνα της πολιτικής πρωτοβουλίας βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο εγχείρημα:

«Ναι, υπάρχει αρχηγός. Δεν έχει πολιτευτεί ποτέ. Αλλά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια και την ελληνική ομογένεια μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος άλλος. Είναι γνωστές οι θέσεις, οι απόψεις του, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του. Και όλοι εμείς όπως και εκείνος είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι και μετά πολίτες του κόσμου, που δεν ντρεπόμαστε να ασπαστούμε τον σταυρό ή να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία και τα λάβαρα του Γένους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This