Καιρός ήταν να τεθεί στην ΕΕ το θέμα των Ελλήνων σε Ίμβρο, Τένεδο!

Πρόταση για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Λήμνο και Σαμοθράκη!

Must Read

Την προστασία της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου θέτει πρώτη φορά ανοιχτά και δημόσια στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής με επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, τον καλεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου και καταγγέλλει τα εγκλήματα της Τουρκίας, η οποία επί δεκαετίες λειτουργεί κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καταγγέλλει επίσης ότι, λόγω της απαράδεκτης τουρκικής συμπεριφοράς, η επιδείνωση των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας οδήγησε στην κατάργηση των διασυνοριακών προγραμμάτων στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτό, όπως αναφέρει, στέρησε τις ελληνικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Τουρκία από οικονομικούς πόρους, ενώ επίσης αποτέλεσε μια «παράπλευρη απώλεια» της πιθανής βοήθειας από την Ε.Ε., για την επί δεκαετίες διωκόμενη, ελληνική μειονότητα της Ιμβρου και της Τενέδου.

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης γνωστοποιεί στον ύπατο εκπρόσωπο ότι η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν μεγάλη γεωγραφική εγγύτητα με τα ελληνικά νησιά Λήμνο και Σαμοθράκη και ενημερώνει ότι και οι δύο πλευρές έχουν ελληνικό πληθυσμό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Μάλιστα, προχωρά σε πρόταση για ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτών των νησιών και καλεί τον Ζοζέπ Μπορέλ να τη στηρίξει, ως μια πρώτη διπλωματική πρωτοβουλία, προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This