Σκάνδαλο το νομοσχέδιο για τα κανάλια: Χαρίζουν λεφτά στους καναλάρχες, αυξήσεις στα στελέχη!

Έκπτωση άνω του 98% στα λεφτά που πρέπει να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας!

Must Read

Μόνο σκανδαλώδες μπορεί να χαρακτηριστεί το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που κατατέθηκε στη Βουλή! Τα «δωράκια» στους καναλάρχες πάνε και έρχονται, ενώ προβλέπονται και αυξήσεις σε στελέχη!

Συγκεκριμένα, προβλέπει έκπτωση άνω του 98% στα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας. Επίσης πλήρη απελευθέρωση των αποδοχών των επικεφαλής της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και αυξημένα μισθολόγια για στελέχη της ΕΡΤ!

Η κυβέρνηση δίνει μποναμά στους καναλάρχες -έτσι κερδίζεται η στήριξη- αφού μειώνει τη δόση που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας (από τα 3.5 εκατ. ευρώ στα 50.000 ευρώ).

Το νομοσχέδιο έχει όμως και μια προϋπόθεση για την μείωση, ουσιαστικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Και αυτή είναι ότι τα κανάλια θα πρέπει να έχουν προβεί μέσα στο 2020 σε αντίστοιχες δαπάνες για αγορά και παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος ή για άλλο έξοδο τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

Επίσης παρέχεται περαιτέρω διευκόλυνση στα κανάλια τα οποία θα μπορούν πλέον να καταβάλλουν σε περισσότερες δόσεις το αντίτιμο για τη δόση του 2021.

Με άλλες διατάξεις απελευθερώνονται από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας οι αποδοχές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!

Με άλλη διάταξη, ορίζεται πως «το ΕΣΡ με απόφαση του, ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί»! Δηλαδή όπως λέει και ο λαός μας, Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει! Μάλλον έχουν δίκιο κάτι… πουλάκια που μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ λένε πως πάμε ολοταχώς για πρόωρες εκλογές!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This