Τρίτη 27/7/2021

Ο Μπορέλ ζητά κυρώσεις κατά της Ρωσίας επειδή… δεν του άρεσαν αυτά που άκουσε στη Μόσχα

Πολύ ευαίσθητη είναι η ΕΕ σε ότι αφορά τη Ρωσία

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ επιστρέφοντας από τη Μόσχα εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να συμμετάσχουν σε έναν «πιο εποικοδομητικό διάλογο» με την ΕΕ και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «εξετάσουν τις συνέπειες», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις!

«Οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λυπηρό και θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, και ναι, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις», έγραψε σε μήνυμά του κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα.

Κυρώσεις γιατί; Επειδή δεν άρεσαν στον κ.Μπορέλ αυτά που άκουσε στη Μόσχα; Και τι εννοεί με το «πιο εποικοδομητικό διάλογο»;

Είναι προφανές ότι η ΕΕ έχει… ξεφύγει τελείως και με το παραμικρό έχει καραμέλα τη λέξη «κυρώσεις» σε ότι αφορά τη Ρωσία. Το γιατί δεν δείχνει την ίδια… ευαισθησία με την Τουρκία, η οποία παραβιάζει ευρωπαϊκό έδαφος και απειλεί ευθέως δύο κράτη-μέλη του μπλοκ, είναι απορίας άξιον (καθόλου για την ακρίβεια, αλλά λέμε)…

Ειδική συνεδρίαση της ΕΕ!

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν στις 22 Φεβρουαρίου για να εξαγάγουν συμπεράσματα μετά την αποστολή του Ζοζέπ Μπορέλ στη Μόσχα από τις 4 έως τις 7 Φεβρουαρίου και να αποφασίσουν για τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στην απόρριψη από το Κρεμλίνο των αιτημάτων των Ευρωπαίων ηγετών για απελευθέρωση του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και για την απέλαση τριών διπλωματών της ΕΕ.

«Επέστρεψα στις Βρυξέλλες με βαθιά ανησυχία όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της ρωσικής κοινωνίας και τις γεωστρατηγικές επιλογές της Ρωσίας. Η συνάντησή μου με τον υπουργό Λαβρόφ και τα μηνύματα που εστάλησαν από τις ρωσικές αρχές κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης επιβεβαίωσαν ότι η Ευρώπη και η Ρωσία βγαίνουν εκτός πορείας. Φαίνεται ότι η Ρωσία αποσυνδέεται σταδιακά από την Ευρώπη και θεωρεί ότι οι δημοκρατικές αξίες αποτελούν υπαρξιακή απειλή», υποστήριξε ακόμα ο Μπορέλ και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε έναν ασφαλέστερο κόσμο για αύριο, πρέπει να ενεργήσουμε σήμερα με αποφασιστικότητα και να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ρίσκα».

Είπαμε, υποκριτές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σημαιοφόροι