Διεθνώς ρεζίλι! «Καημένοι Έλληνες» λέει ο ξένος τύπος για τον Μητσοτάκη που παραβίασε ξανά τα μέτρα

«Κεραυνοί» από τα διεθνή ειδησεογραφικά για τις «ανεμελιές» του Έλληνα πρωθυπουργού

Must Read

Μπορεί η ελληνική δημοσιογραφία και τα συστημικά media να «έθαψαν» το γλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ο ξένος τύπος όμως, μόνο που δεν τον έκανε πρώτο θέμα σε site και εφημερίδες!

Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου πήγε να ελέγξει το σχέδιο του εμβολιασμού το οποίο θα πολεμήσει την πανδημία, (με τους πολίτες να γιουχάρουν και να τον καλούν να εξαφανιστεί από το νησί), πήγε να γευματίσει στο σπίτι  του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη. Οι εικόνες συνωστισμού με 40 άτομα να πραγματοποιούν τσιμπούσι στο μπαλκόνι, προκάλεσαν οργή στους χρήστες των social media. Αυτό που τους εξόργισε ακόμα πιο πολύ όμως ήταν ότι ακολούθησαν ισχνές δικαιολογίες τύπου «τηρήθηκαν αυστηρά» τα μέτρα στο γεύμα του πρωθυπουργού. Όπως τηρούνταν αυστηρά τα μέτρα και στα συνοικιακά εστιατόρια, τα οποία κατηγορήθηκαν για διασπορά του ιού και παραμένουν με κατεβασμένα ρολά εδώ και μήνες.

Σε αντίθεση με τα δημοσιογραφικά μέσα της Ελλάδας, ο ξένος τύπος έκανε ειδικό αφιέρωμα στην παραβίαση των μέτρων από τον πρωθυπουργό και την ομάδα του.

Καυστικός ο Guardian

Ο βρετανικός Guardian ανέδειξε το θέμα με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα που παραβίασε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το χειρότερο είναι ότι το περιστατικό συνέβη την ημέρα που η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι από τις 18:00».

Ο Guardian φυσικά έκανε αναφορά και στην βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο για παραβίαση των μέτρων που έχει θέσει η κυβέρνησή του. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πολιτικός επικρίθηκε αφού εμφανίστηκαν εικόνες του που πόζαρε με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή βόρεια της Αθήνας. Κανείς δεν φορούσε μάσκα ή διατηρούσε κανόνες κοινωνικής απόστασης. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη». Μάλιστα, λίγο πιο κάτω αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την κυβέρνηση για «αλαζονεία».

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τους New York Times

Ιδιαίτερη μνεία στα καμώματα του Μητσοτάκη γίνεται και στους New York Times όπου αναφέρεται ότι τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση 30-40 ατόμων στο μπαλκόνι του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία, προκάλεσαν οργή σε πολίτες και αντιπολίτευση. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σκληρά απαγορευτικά μέτρα στη χώρα μας που περιλαμβάνουν όριο 9 ατόμων σε συγκεντρώσεις, τη στιγμή που τα πρόστιμα είνα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, τονίζει ότι η παραβίαση των μέτρων από τον πρωθυπουργό έγινε τη μέρα που οι πολίτες αναγκάστηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους από νωρίς το απόγευμα.

Κεραυνοί από το Politico

Ανάλογο είναι και το ρεπορτάζ του Politico με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown – ξανά». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: «βίντεο και φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εμφανίζουν τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός», ενώ λίγο πιο κάτω περιγράφει ότι αυτά συνέβησαν ενώ ο πρώθυπουργός ζήτησε πιο σκληρά μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς τα Σαββατοκύριακα: «Οι Έλληνες βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκήσουν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 € και οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 €» αναφέρει το Politico.

Εuractiv: «Ο Μητσοτάκης πιάστηκε σε γλέντι»

Καταπέλτης είναι και το άρθρο του της πολιτικής ιστοσελίδας euractiv.com, με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης πιάστηκε σε γλέντι, ενώ οι στους Έλληνες επιβάλλεται πιο σκληρό lockdown». Το ρεπορτάζ κάνει αφιέρωμα στην αναμελιά του Μητσοτάκη: Λίγους μήνες νωρίτερα, δημοσιεύσεις στο Facebook έδειξαν ότι ο Μητσοτάκης ασκούσε σε ένα βουνό κοντά στην Αθήνα και ποζάρει για φωτογραφίες με περαστικούς χωρίς να φοράει μάσκα.Εκείνη την εποχή, παραδέχτηκε το λάθος του και το απέδωσε σε «ανεμελιά». Ειπλέον, αναφέρει ότι «τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν το βίντεο».

Ρεπορτάζ και στο Εuroweeklynews

Με τίτλο «Πυρά για τον Έλληνα πρωθυπουργό», το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας euroweeklynews.com κάνει λόγο για το γλέντι του Μητσοτάκη στην Ικαρία, αναφέροντας ότι «αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο του πρωθυπουργού ο οποίος τον Δεκέμβριο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά από δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του που ποζάρει με το κοινό κατά τη διάρκεια ποδηλασίας σε βουνό κοντά στην Αθήνα, όπου τηρούνταν τα μέτρα».

Το φιάσκο έφτασε στην Ινδία

Το νέο φιάσκο του πρωθυπουργού έφτασε μέχρι και στην Ινδία! Οι Times of India σε ρεπορτάζ τους, αναφέρουν την οργή των Ελλήνων πολιτών για το γεύμα του Μητσοτάκη στην Ικαρία με περίπου 30 άτομα, παρά την απαγόρευση: «Η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή δέχτηκε επικρίσεις αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απεικονίστηκε να απολαμβάνει γεύμα με περίπου 30 άτομα σε ένα απομακρυσμένο νησί παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This