Κυβερνητική προπαγάνδα και άγρια πραγματικότητα

Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα οργής στους πολίτες και με την πάροδο του χρόνου, αντί αυτό να μειώνεται, αυξάνεται εκθετικά

Must Read

Παρήλθε η περίοδος ανοχής προς τις πολιτικές της κυβέρνησης. Ο λαός όχι μόνο έχει κουραστεί και αποκαρδιωθεί, αλλά έχει αρχίσει να εξαγριώνεται.

Το συναίσθημα της οργής ήδη φαίνεται ότι το εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να περιγράφεται ως έχει, όχι να εξωραΐζεται ή να «τεντώνεται» ανάλογα με τις πολιτικές σκοπιμότητες εκάστου «αναλυτή».

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία δεν ήταν ανέφελη. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η θεωρία ότι ήταν δύσκολο να εμποδιστεί το κύμα… αγάπης και λατρείας των πολιτών προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Με συνθήματα αποδοκιμασίας υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου. Αποδοκιμασίες προς τον πρωθυπουργό και την πολιτική της κυβέρνησης ακούστηκαν από πολίτες της Ικαρίας και στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Με αποδοκιμασίες και με εκτόξευση πετρών, κροτίδων, αβγών, καφέδων και διάφορων αντικειμένων «αποχαιρέτησαν» οι κάτοικοι της Ορεστιάδας τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όταν αποχωρούσε από το δημαρχείο της πόλης. Ο λόγος είναι η άρνησή τους να επεκταθεί η δομή του hot spot όπου θα ζουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες – κάτι που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, έχοντας πέσει θύμα της δικής της προπαγάνδας, αποδίδει τις αποδοκιμασίες σε… κύκλους, σκοτεινά συμφέροντα και «ακραίους» της Δεξιάς και της Αριστεράς. Βλέπουν, δηλαδή, τα πάντα εκτός από το προφανές: υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα οργής στους πολίτες και με την πάροδο του χρόνου, αντί αυτό να μειώνεται, αυξάνεται εκθετικά.

Στην όξυνση της κατάστασης συμβάλλουν οι σοβιετικού τύπου ατελέσφοροι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στα δικαιώματα των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και -φυσικά- η ανεργία, η ένδεια και η ανέχεια, οι οποίες δημιουργούν ένα ασφυκτικό και απάνθρωπο κλίμα.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αυτή η τάση πρόκειται να ενισχυθεί. Για να ανασχεθεί και να ελεγχθεί πρέπει να ασκηθεί πολιτική η οποία θα προσφέρει λύσεις στα προβλήματα και θα έχει ως επίκεντρό της τους πολίτες. Η προπαγάνδα δεν αρκεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This