«Έτσουξε» το Φόρουμ Φιλία: Τουρκική επίθεση κατά Δένδια για το «εχθρικό» Φόρουμ που… υπονομεύει την ΕΕ!

«Το ελληνοκυπριακό δίδυμο εργάζεται για να αποτρέψει τις προσπάθειες δημιουργίας θετικής ατζέντας με την Τουρκία και ζητά βοήθεια από άλλους»

Must Read

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρθηκε στο Φόρουμ Φιλία που διοργανώθηκε στην Αθήνα, μεταφέροντας τη σαφή ενόχληση της Τουρκίας για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε, με τις γνωστές αερολογίες και απειλές. Χαρακτήρισε «αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες» τα όσα ειπώθηκαν και πρόσθεσε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι «εχθρική» και «υπονομεύει τις προσπάθειες» της ΕΕ στη Μεσόγειο!

Η αναφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ που ενόχλησε την Άγκυρα:

«Για την εμπέδωση, όμως, της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή χρειαζόμαστε ένα άλλο βασικό συστατικό, την ειρήνη. Δυστυχώς, η ειρήνη στην περιοχή μας απειλείται καθημερινά από ανατρεπτικές και αναθεωρητικές δυνάμεις, που επικαλούνται μάλιστα όχι τη λογική, αλλά τον παραλογισμό. Για να πετύχουν τους σκοπούς τους, οι δυνάμεις αυτές προβαίνουν σε πλήθος παράνομων, αλλά και παράλογων ενεργειών, όπως το Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο. Απειλούν ή κάνουν χρήση βίας. Καταλαμβάνουν εδάφη άλλων κρατών. Υποστηρίζουν ακραίες ομάδες ή ακραίες ιδεολογίες, υποθάλπουν την τρομοκρατία, αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με απώτερο στόχο την ανατροπή μη φιλικών κυβερνήσεων σε αυτές».

Διαβάστε ακόμα: Φόρουμ Φιλία: «Απειλούμαστε από παράλογες ανατρεπτικές και αναθεωρητικές δυνάμεις» (video)

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ως βασική χώρα δεν είναι δυνατόν για κανένα φόρουμ να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας όσον αφορά τις προκλήσεις στην περιοχή.

Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες που απευθύνθηκαν στη χώρα μας από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο τέλος αυτού του Φόρουμ, το οποία ισχυρίστηκε ότι ‘δεν στοχεύει καμία χώρα’, στην πραγματικότητα, δείχνει ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν αφορά τη «φιλία» όπως λέγεται, αλλά οικοδομείται πάνω στην εχθρότητα απέναντι στην Τουρκία και δείχνει ότι είναι μια επιχείρηση συμμαχίας.

Για να επικρίνουν τις ανθρωπιστικές πολιτικές της Τουρκίας βάσει της δικαιοσύνης και των περιφερειών, εκείνοι που προκάλεσαν την αποσταθεροποίηση της Λιβύης αγκαλιάζοντας τους συνωμοτιστές πραξικοπηματίες για τις δικές τους μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και συμφέροντα, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν τρομοκρατικό διάδρομο που μπορεί να χωρίσει τη Συρία και το Ιράκ και δεν μιλούν για την κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, δεν είναι το όριο εκείνων που παραμένουν σιωπηλοί για χρόνια.

Ένα διεθνές συνέδριο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και προσπάθεια αποκλεισμού σε μια περίοδο συνεργασίας, αυτή η στάση απέναντι στη χώρα μας είναι εχθρική. Υπονομεύει επίσης τις προσπάθειες της ΕΕ για τη Μεσόγειο.

Το ελληνοκυπριακό δίδυμο εργάζεται για να αποτρέψει τις προσπάθειες δημιουργίας θετικής ατζέντας με την Τουρκία και ζητά βοήθεια από άλλους, αυτή η πολιτική απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Καλούμε και τους δύο να είναι λογικοί και να μην πέφτουν θύματα παιχνιδιών άλλων, ούτε άλλων χωρών που συμμετέχουν στο φόρουμ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This