3-6-2020

Βασιλική Θάνου: «Δεν έχουμε κομματική ταμπέλα»

«Δεν είναι νομικά και λογικά σωστό να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή ένας άνθρωπος πρόσφερε ως επιστήμονας σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος δείχνει την ταμπέλα του κομματικού προσώπου», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στην ακρόαση των φορέων του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Η κ. Θάνου τόνισε ότι με τη διάταξη, η οποία θεσπίζει ασυμβίβαστο για την κατάληψη θέσης σε ανεξάρτητες αρχές προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα, προκαλείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις υποθέσεις και το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Θα υπάρξει καθυστέρηση, αν αλλάξει η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έτσι πλήττεται η αρχή της αποτελεσματικότητας, άρα και το δημόσιο συμφέρον».

Μάλιστα, η κυρία Θάνου είπε ότι δεν εκφράζει μόνο την δική της ενόχληση, αλλά «την ιδιαίτερη ενόχληση όλων των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Διαθέτουμε όλα τα προσόντα για τα καθήκοντά μας. Ουδείς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία μας», κατέληξε η κυρία Θάνου, ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ