Ακορντεόν… δηλαδή, θέατρο σκιών

Must Read

Μόλις ακούμε για ακορντεόν, όλοι θυμόμαστε τον Καραγκιόζη, αφού είναι το σήμα κατατεθέν των παραστάσεων του θεάτρου σκιών!

  • Από τον Νίκο Κιτσάκο
    Δικηγόρος/Διεθνολόγος
    Νομική Αθηνών/ΜΑs University of Geneva

Νομίζω ο κ. Μητσοτάκης δεν διάλεξε τυχαία να παρομοιάσει την πολιτική του με το ακορντεόν.

Έχει τουλάχιστον αυτογνωσία ότι η κυβέρνηση του πλέον είναι ένα θέατρο σκιών.

Θα ήθελα να σας αναλύσω την κορωνοϊοεπικαιρότητα με ένα διαφορετικό στιλ πιο σαρκαστικό, γιατί πρέπει να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα, για να αντέξουμε αυτό το μαρτύριο.

Να σημειώσω βέβαια, για να μην βρούμε και τον μπελά μας με τους προπαγανδιστές, ότι η πανδημία υπάρχει και όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αρχικά να ξεκινήσω να σχολιάσω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τον κράξαμε τον άνθρωπο, επειδή έκατσε κουρασμένος να φάει ένα φαγητό, αφού είχε γυρίσει τα χωριά του νησιού με τα πόδια!

Εντάξει ήταν στο τραπέζι καμιά τριανταρία καλεσμένοι, τι να έκανε δηλαδή να τους διώξει, θα ήταν αγένεια.

Πήγε και η ορχήστρα για λίγο μουσικούλα, δεν ήταν σωστό να τους διώξει και να στεναχωρηθούν οι μουσικοί.

Βέβαια είδατε τι πάθαμε, τον κράξαμε, τον τσαντίσαμε και μόλις γύρισε μας έκλεισε εντελώς για να μάθουμε.

Αφήστε που μόλις έφυγε, έγινε και σεισμός στην Ικαρία! 

Άλλωστε την ΝΔ δεν την ενδιαφέρει η Ικαρία, εκεί όλοι ΚΚΕ ψηφίζουν!!!

Ας ετοιμάζονται για κανένα τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή!!!

Θέλω τώρα να αναφερθώ στον συμπαθέστατο και λαλίστατο κ. Γεωργιάδη.

Τον ζηλεύουμε τον άνθρωπο και γι’ αυτό τον κράζουμε…

Να σας θυμίσω ότι είναι ο πρωτοπόρος στο μοντέρνο μάρκετινγκ, όταν ήταν ο ιδρυτής του teleshop όταν πούλαγε φιλαδιοβιβλία στο TELECITY με παράδοση στο σπίτι χωρίς να χρειαζόταν επίσκεψη σε κατάστημα!!! Ουσιαστικά ήταν ο πρόγονος του e-shop!!!

Αφήστε που νοιάζεται για την σιλουέτα μας, όταν είχε πει ότι δεν χρειαζόμαστε πολλά λεφτά, για να μην τρώμε πολύ και χοντραίνουμε!

Έμαθα τελευταία ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, γιατί τώρα που του παραδίδουν οι ταβερνιάριδες και οι έμποροι τα κλειδιά των μαγαζιών τους, δεν θα προλαβαίνει να κάνει και τον υπουργό και να τρέχει και τόσα μαγαζιά!

Τώρα πρέπει να τιμήσουμε και τους τιτάνες, τους ράμπο του κορωνοϊού, την φρουρά της κυβέρνησης, τους κ. Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά.

Να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποιος τους ψήφισε αυτούς, για να μας τους μπαστακώσει να μας δίνουν διαταγές;

Από την μία ένας πρώην δήμαρχος, ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν είχε ποτέ εμπλακεί με την κεντρική πολιτική, οπότε πού βρήκε την εμπειρία για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μου αρέσει πολύ το ύφος του, όταν του κάνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι… είναι σαν να λέει «ποιος είσαι εσύ τώρα που θα ρωτήσεις εμένα»!

Από την άλλη ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο επίσημος εκφραστής της «μπατσοκρατίας», ο οποίος νομίζω ότι έχει σίγουρα κλείσει μεταγραφή για ομάδα της Λατινικής Αμερικής…

Δεν μπορούμε φυσικά να μην απονείμουμε τα εύσημα και στους καλούληδες τους αστυνομικούς μας.

Θέλω πρώτα να σας θυμίσω πώς χαρακτήριζαν οι ΠΥΞ ΛΑΞ τους αστυνομικούς σε μία τραγουδάρα τους «οι πλούσιοι επαρχιώτες μηχανόβιοι»!

Βγάλαμε στους δρόμους τους κομάντο, αυτούς τους εξυπνάκηδες που γράφουν 5 στις εξετάσεις και μπαίνουν στις σχολές της αστυνομίας, να μας ψάχνουν τα πορτμπαγκάζ και να μας κάνουν επιτόπια ανάκριση γιατί αγοράσαμε σώβρακα από άλλο δήμο και όχι από τον δήμο που μένουμε.

Να δω τι θα κάνουν, αν τελικά το ΣτΕ βγάλει τα πρόστιμα αντισυνταγματικά!!!

Φανταστείτε πόσο τους νοιάζει η ουσία της προστασίας της δημόσιας υγείας, που σήμερα που υπάρχει από το ΣτΕ αναστολή στην επιβολή προστίμων μέχρι την έκδοση απόφασης, εξαφανιστήκαν τα μπλόκα από τα σημεία που τα έβλεπα καθημερινά.

Εκτός από την μέθοδο του ακορντεόν, η κυβέρνηση μας παίζει και μπεγλέρι.

Μας παίζουν μπεγλεράκι, όταν ένα μήνα τώρα μας δίναν ημερομηνίες για ανοίγματα μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ τελικά μας έκλεισαν εντελώς.

Επιπλέον αυτού μας δουλεύουν ακόμα, όταν από τη μία μας λένε ότι τα μέτρα θα είναι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και από την άλλη μας λένε ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε πάλι.

Αυτό λέγεται ψυχολογικό βασανιστήριο.

Τέλος θέλω να αναφερθώ και σε έναν από τους κυρίους ειδικούς επιτρόπους της λοιμωξιολογίας, ο οποίος είπε ότι δεν τρέχει και τίποτα, η οικονομία ξαναφτιάχνεται.

Θα έπρεπε όμως να μας πει πόσα τσεπώνει αυτός το μήνα και σε πόσες θέσεις τον έχουν βάλει.

Προφανώς για αυτόν η οικονομία δεν χάλασε ποτέ!

Υπομονή αδέλφια, έχουμε πολύ μέλλον ακόμα.

Κλείνοντας, επειδή φέτος έχουμε και τα 200 χρόνια από το 1821, έγραψα και μία μαντινάδα επίκαιρη, αφού ο πρωθυπουργός μας είναι και Κρητίκαρος…

ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΜΕ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ

ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΑ ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This