Πέμπτη 13/5/2021

Έκλεισαν την Εθνική για να κάνουν χάρη στους… εργολάβους;

Στο στόχαστρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πυκνή αγανάκτηση εργαζομένων και επαγγελματιών, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να πάνε στη δουλειά τους και αποκλείστηκαν αναίτια στο δρόμο για λίγα εκατοστά χιόνι, αλλά και πλήθος αναπάντητων αποριών για την πλήρη διαχειριστική αποτυχία μιας απλής κακοκαιρίας από το Μαξίμου και ειδικά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αφήνει πίσω της η «Μήδεια».

Ένα σύνηθες καιρικό φαινόμενο, που κάποιοι ευφάνταστοι βάφτισαν «Μήδεια», κατάφερε τελικά να δικαιώσει το όνομά της και να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τα «παιδιά» της, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Αφετέρου, πολιτικά και ηθικά υπόλογη είναι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο πιεστικών αντιπολιτευτικών σχολίων (στα οποία αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει), ότι με τη στάση της ευνόησε τους εργολάβους που, με βάση σχετική σύμβαση, έχουν υποχρέωση να κρατούν τις εθνικές οδούς ανοιχτές.

Αποζημίωση αντί για καταβολή προστίμου

Οι ιδιώτες στους οποίους παραδόθηκαν γενναιόδωρα έργα, για τα οποία πλήρωσε αιματηρά ο ελληνικός λαός, δικαιούνται τώρα, σύμφωνα με αντιπολιτευτικές πηγές, όχι μόνο να μην καταβάλουν πρόστιμο για την αβελτηρία τους, αλλά να διεκδικήσουν και αποζημίωση, επειδή οι εθνικές οδοί έκλεισαν με κυβερνητική πρωτοβουλία, στερώντας τους έσοδα!

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό. Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας, αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Έκλεισαν την εθνική οδό και έκοψαν τη χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές, αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και στο αθηναϊκό κέντρο», σχολίασε επιθετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, σχέδιο, δουλειά, θέλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη, δεν είναι μόνο η επικοινωνία», παρατήρησε αιχμηρά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών χαρακτήρισε το γεγονός της «άθλιας κατάστασης στην Αττική, όπου, με 20 εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, ενώ η Ελληνική Λύση σημείωσε: «Το επιτελικό κράτος απουσίαζε επιδεικτικά, ακόμα και από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ