Οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα (και) μέσω Βουλγαρίας

Για να αποφύγουν τον Έβρο πάνε στην πιο.. χαλαρή Βουλγαρία και μπαίνουν από κει

Must Read

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας συναντήθηκε στη Σόφια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Θέμα της συζήτησης μεταξύ των δύο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ήταν η διαχείριση του Μεταναστευτικού και η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της ΕΕ.

Πίσω από τις γραμμές των επίσημων δηλώσεων όμως βρίσκεται η οργή της ελληνικής πλευράς για το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο καιρό της εισόδου μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών από την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας.

Όπως εδώ και καιρό έχει γίνει αντιληπτό, οι Τούρκοι δουλέμποροι, προκειμένου να αποφύγουν τον φυλασσόμενο Έβρο, διοχετεύουν τους λαθρομετανάστες μέσω των αρκετά πιο χαλαρών συνόρων της Βουλγαρίας και στη συνέχεια τους οδηγούν στη χώρα μας από τον Βορρά, κυρίως από ορεινά μονοπάτια. Πρόκειται για μια τάση που δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην ελληνική πλευρά. Μάλιστα, όπως επανειλημμένα έχουν σημειώσει θρακικά μέσα, δεν διστάζουν να διανυκτερεύσουν σε εξοχικά της περιοχής, προκαλώντας συνεχείς καταστροφές.

Αυτή μάλλον ήταν μία από τις συνθήκες που ανάγκασε τον Νότη Μηταράκη να επιδιώξει τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. και τη σημασία που πρέπει να δώσει στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει αποδεδειγμένα αλληλεγγύη στη διαχείριση των ροών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «δεν μπορούν τα κράτη πρώτης υποδοχής να σηκώσουμε το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης». Ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης συνεργασίας με την Τουρκία, στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας για την προστασία και των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων της Ε.Ε.

«Προσβλέπω στη συνεργασία των χωρών του Νότου αλλά και των χωρών πρώτης υποδοχής στη δύσκολη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες», κατέληξε ο Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This