Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

«Βόμβα» από την… αμετανόητη Μενδώνη! «Δική μου επιλογή ο Λιγνάδης» (video)

Τι κι αν το ζήτημα του διορισμού του Δημήτρη Λιγνάδη παραμένει εδώ ένα μήνα το θέμα που αποφεύγει να διαφωτίσει η κυβέρνηση, η υπουργός Πολιτισμού βγήκε στο βήμα της Βουλής και πήρε την ευθύνη, κρατώντας ταυτόχρονα γερά την υπουργική της καρέκλα. 

«Ήταν δική μου επιλογή! Δική μου»

Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, η κα. Μενδώνη παραδέχτηκε ότι ο πρωήν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ο οποπίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή, ήταν δική της επιλογή: «Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ακόμα μια φορά ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου» δήλωσε με περηφάνια από το βήμα η υπουργός Πολιτισμού, προκαλώντας ταυτόχρονα σύγχυση σε όσους την παρακολουθούσαν, αφού είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοια δήλωση.  Ωστόσο, είναι πασιφανές, ότι η πρόθεσή της είναι «προστατέψει» από τις ευθύνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς όμως η ίδια να απολογείται για τις ευθύνες της.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου. Ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής που εσείς ορίσατε, είπε κατά την παράδοση – παραλαβή ότι θεωρεί εξαιρετική στιγμή να τον διαδέχεται και τον χαρακτήρισε ταλαντούχο άνθρωπο. Ο Λιβαθηνός τα είπε αυτά. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο Λιγνάδης κάθε χρόνο είτε σκηνοθετούσε, είτε πρωταγωνιστούσε ή έκανε και τα δύο σε παραστάσεις στο Εθνικό», δήλωσε επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιες ευθύνες ανέλαβε;

Η Λίνα Μενδώνη αρνείται τις κατηγορίες για «συγκάλυψη» και τα ρίχνει στην λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική της : «Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει» υποστήριξε τη στιγμή που σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, η αντιπολίτευση και η κοινωνία, απαιτούν την απομάκρυνσή της από το υπουργείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ