Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Πήραν τον Μητσοτάκη στο λαιμό τους και τώρα τον εγκαταλείπουν! Ο Γεραπετρίτης τα γυρνάει για τα ελληνοτουρκικά!

Μετά το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο «σκοτεινός» υπουργός επικρατείας, εγκαταλείπει την γραμμή Μητσοτάκη!

Μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνήλθε και δήλωσε ρητά ότι «η μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία που είναι αντικείμενο συζήτησης, είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ». Συντασσόμενος πλήρως με την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στην Ελλάδα και διεθνώς έχει διαμηνύσει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και η περί αυτήν θαλάσσια ζώνη.

Μέχρι χθες όμως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τον ύποπτο ρόλο του υπουργού επικρατείας ο οποίος σήμερα τα μαζεύει, καθώς και από τους συμβούλους του στο ΕΛΙΑΜΕΠ, έκανε λόγο γενικώς για θαλάσσιες ζώνες!

Υπηρετώντας έτσι τα σχέδια της Τουρκίας, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι καταλάβαινε τι έλεγε. Είμαστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι ο υπουργός του Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος του ασκεί μία απίστευτη επιρροή και πειθώ, γνώριζε πολύ καλά ότι αυτή η έκφραση εξυπηρετεί τα τούρκικα συμφέροντα και συνιστά εγκατάλειψη της ελληνικής εθνικής γραμμής που ισχύει επί δεκαετίες!
Ο ίδιος μάλιστα ήταν αυτός που με δήλωσή του περιόρισε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «κόκκινη γραμμή στα 6 μίλια»! Ενώ η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, συνιστά μονομερές κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, το οποίο μπορεί να το ασκήσει ανά πάσα στιγμή, και φυσικά απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει στην Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα αντιτίθενται στο συγκεκριμένο κυριαρχικό δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε ότι ο υπουργός επικρατείας ήταν αυτός που πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, η οποία στα εθνικά θέματα αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο σήμερα επικαλείται!
Παράλληλα έχουμε και την δήλωση – βόμβα του Θάνου Βερέμη, ο οποίος προειδοποίησε για άμεση στρατιωτική εισβολή χιλιάδων τούρκων στρατιωτών στο Καστελόριζο και εξανδραποδισμό του ελληνικού πληθυσμού, ακριβώς επειδή η ΕΕ δεν έχει επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας! Δηλαδή, ο Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν επιδίωξε κυρώσεις κατά της Τουρκίας στις συνόδους κορυφής, ως βασικό υπεύθυνο σε περίπτωση τουρκικής εισβολής σε ελληνικό νησί!

Οπωσδήποτε αυτές οι δηλώσεις δεν μπορεί να είναι ούτε τυχαίες, ούτε συγκυριακές. Μοιάζει σαν κάποιοι να θέλουν να πετάξουν τον Μητσοτάκη στις ρόδες του λεωφορείου, φορτώνοντας του όλη την ευθύνη για ενδεχόμενη εθνική ήττα. Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να αντιδράσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ