Απολογήθηκε ο Δρίτσας στη Βουλή για την δήλωσή του για τη 17Ν που προκάλεσε αντιδράσεις

«Ενώπιον των Ελλήνων θέλω να λογοδοτήσω, να εξηγήσω και να αποκαταστήσω»

Must Read

«Ενώπιον των Ελλήνων θέλω να λογοδοτήσω, να εξηγήσω και να αποκαταστήσω». Με αυτή τη φράση προσήλθε ο Θοδωρής Δρίτσας στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για τη δήλωσή του ότι δεν «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν».

Πυρ ομαδόν κατά Δρίτσα: «Δολοφονεί για δεύτερη φορά τα θύματα της 17Ν» (video)

O κ. Δρίτσας παραδέχτηκε ότι η δήλωσή του ήταν ατυχής και ανέλαβε την ευθύνη λόγω της ασάφειας των λεγομένων του, που επέτρεψαν πλήθος, όπως είπε, παρερμηνειών. Αποκήρυξε ρητά τη βία και την τρομοκρατία, επικαλούμενος την πολυετή διαδρομή του, δήλωσε σεβασμό στα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και τους συγγενείς τους, αλλά απέδωσε τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε σε «αδυσώπητα χτυπήματα πολιτικών ανταγωνισμών κάτω από το τραπέζι».

«Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να το πετάξω και να ασκήσω βία. Αυτή είναι η παράδοση της Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια, από διάφορες πλευρές, και της εξωκοινοβουλευτικής και της θεσμικής. Γιατί αυτή είναι η διαδρομή μου», ανέφερε από το βήμα της ολομέλειας προσπαθώντας να απαντήσει στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωση του σε σχέση με τη «17 Νοέμβρη».

«Γνωρίζω ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, με πολλά, πολλά χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Έχω αντισταθεί, σε όλη μου τη ζωή, σε αυτή την ανθρωποφάγα πραγματικότητα και έχω αρνηθεί να ενδώσω. Πολύ συχνά το έχω πληρώσει ακριβά. Δεν μετανιώνω, δεν θα αλλάξω. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι, έτσι θα είμαι, όσο ζήσω ακόμα. Με αυτή την αφετηρία προσέρχομαι στη σημερινή ομιλία μου», ανέφερε ο κ. Δρίτσας, ενώ τόνισε ότι ενώπιον της Βουλής, και μέσω αυτής ενώπιον των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οφείλει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει και να αποκαταστήσει.

«Δεν θα αναφερθώ καθόλου, παρά μόνο σε αυτό το σημείο, στην αξιότιμη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε για το άρθρο της στα Νέα, ούτε για την πρωινή της παρουσία στον ΣΚΑΪ. Η κυρία Μπακογιάννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εν τω συνόλω του, και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική. Έχω ευθύνη διότι, όντως δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής, όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και παρερμηνειών. Αυτήν την ευθύνη, ναι, την έχω», σημείωσε και εξήγησε:

«Ήμουν παραπάνω από ό,τι έπρεπε χαλαρός, έχοντας εμπιστοσύνη στο δημοτικό ραδιοσταθμό στον οποίο είχα κληθεί να δώσω τη συνέντευξη. Πειραιώτης… δικό μας το θεωρούμε το κανάλι, γενικώς οι Πειραιώτες, και προσερχόμαστε πάντα με καλή διάθεση και πίστη. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη, την έχω αναλάβει από την πρώτη στιγμή.

Και γι΄ αυτό το λόγο, αλλά όχι τόσο γι΄ αυτό, κυρίως γιατί σέβομαι απόλυτα την κ. Μπακογιάννη για όλα όσα έχει βιώσει στην προσωπική της και την πολιτική της διαδρομή, και για όσα σημαντικά την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα, μέσα σε αυτή τη διαδρομή, εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού, δεν θα αντιδικήσω μαζί της», είπε ο Θοδωρής Δρίτσας. Έτσι, τόνισε ότι ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί «τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του και την πραγματική αλήθεια του λόγου του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This