Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλετε κ. Τσίπρα νέες πλατείες Αγανακτισμένων – Υποκριτικό το ενδιαφέρον σας για την ενότητα»

Must Read

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με θέμα την αστυνομική βία, απαντά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η κόντρα για την αστυνομική βία, αλλά και για τα πολύ σοβαρά επεισόδια της Νέας Σμύρνης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμός ενός νεαρού αστυνομικού, από ομάδα κουκουλοφόρων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον τρόπο που επιχειρεί να γίνει η συζήτηση για την αστυνομική βία στη Βουλή απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναρωτιέμαι αν οι πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν την σημερινή συζήτηση στη Βουλή επιθυμούν ακόμα μία αντιπαραθέσεις υψηλότατων τόνων η μία ουσιαστική συζήτηση που θα αποδείξει έμπρακτα τα όσα λέμε. Θα επιτρέψει στους πολίτες να διαπιστώσουν ποιος πραγματικά επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος τελικά υποδαυλίζει την ένταση.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία των ερωτήσεων δίνει τη δυνατότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώσει τον τόνο και το ύφος της συζήτησης. Είχατε την δυνατότητα να κάνετε πράξη αφού που δήθεν υποστηρίζεται για χαμηλούς τόνους.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα:«Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε και πάλι νέες πλατείες»

«Είπατε ότι δέχεστε το δίσκο των επικίνδυνων συγκεντρώσεων. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε κύριε Τσίπρα καμία επιστημονική έρευνα για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτήν την συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με μεγάλη ένταση, συχνά χωρίς μάσκες, είναι γεγονός υπέρ μεταδότες για τον κορονοϊό. Συμφωνείτε η διαφωνείτε με αυτή την παραδοχή;

Εάν συμφωνείτε θα πρέπει να ισχυριστείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας το οποίο εμείς το προστατεύσαμε και δεν απαγορεύσαμε τις συγκεντρώσεις, οι συγκεντρώσεις εξακολουθούν να υπόκειται στους περιορισμούς του γενικού νόμου, το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο το αγαθό της ανθρώπινης ζωής, αυτό μας λέτε!» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Χρησιμοποιήσατε 17 φορές τη λέξη κατηγορώ»

Χρησιμοποιήσατε 17 φορές τη λέξη κατηγορώ. Δεν θα το έλεγα χαμηλούς τόνους. Όταν ο Εμίλ Ζόλα έγραψε το «κατηγορώ», ενημερώστε τον λογογράφο σας, εξέφρασε την απέχθεια του προς την υποκρισία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν που συνέβησαν μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης και την συγκέντρωση της επόμενη ημέρας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27 χρόνου αστυνομικού»

«Δέχτηκα να απαντήσω στην ερώτησή σας όχι μόνο για να απαντήσω για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και για να παρουσιάσω τα όσα έχει κάνει κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον. Από τότε που δέχτηκα να απαντήσω την ερώτηση, το έκανα αμέσως, μεσολάβησαν τα θλιβερά γεγονότα της επόμενης ημέρας, τα οποία παραλίγο να είχα μια τραγική κατάληξη.

Όλοι πιστεύω ότι ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27 χρόνου αστυνομικού βρέθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Ακολούθησαν δηλώσεις, αντιδηλώσεις. Οι πολίτες δεν επιζητούν μία ακόμη αδιέξοδη κοκορομαχία» είπε.

Τι είπε για την πανδημία και τη διαχείρισή της

«Αν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε άλλους 7.000 νεκρούς. Όταν λέτε ότι επιβάλουμε αστυνομοκρατία, επιτίθεστε στην χώρα, όχι στην κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Δεν αποτύχαμε στην πανδημία, όπως δεν αποτύχαμε στους εμβολιασμούς», είπε.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Είναι ψέμα και προσβολή προς τον λαό να λέτε ότι αποτύχαμε με την πανδημία»

«Γιατί το κάνετε αυτό; Είναι ψέμα και προσβολή προς τον λαό να λέτε ότι αποτύχαμε στη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν εκφράζετε το όλον της κοινωνία, αλλά μια μικρή μειοψηφία που ποντάρει στο διχασμό και την εμπάθεια», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι 4 προτάσεις του πρωθυπουργού για την αστυνομική βία

  1. «Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην μπορεί κανείς να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν. Θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασία προσωπικών δεδομένων, θέλω την ξεκάθαρη άποψη σας αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με αυτή την πρόταση»
  2. «Να έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με άλλες αστυνομίας όπως η γαλλική και η βρετανική για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να μπορούμε να διαγνώσουμε εκ των προτέρων εάν κάποιος αστυνομικός η υποψήφιος αστυνομικός έχει κάποια ροπή στην βία που να το καθιστά επικίνδυνο»
  3. «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει μία δέσμευση να φέρει σύντομα στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών»
  4. «Ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This