Πρωτοφανές ράπισμα στην κυβέρνηση από τον Γάλλο πρόεδρο

Το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο ότι δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα

Must Read

Το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Εθνεγερσία. Και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη, η οποία εκβιαζόμενη από τις ΗΠΑ και την Γερμανία, φέρθηκε απρεπέστατα στην Γαλλία και τώρα πληρώνει την στάση της.

Γράφαμε λοιπόν ξεκάθαρα: «Το χειρότερο όλων όμως είναι οι φήμες που θέλουν για τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να αρνήθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεγονός που συνιστά ασύλληπτη πρόκληση, εάν το συνδυάσουμε με την παραγγελία – μαμούθ των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, που θα αποφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ στα γαλλικά ταμεία. Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον πρωθυπουργό: Τι έγινε με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο; Γιατί τέτοια σιωπή»;

Το δημοσίευμα του newsbreak.gr

Η εξέλιξη είναι γνωστή εδώ και ημέρες, αλλά σήμερα εξαναγκάστηκαν να την ομολογήσουν και στην Ελλάδα, μετά την δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού. Οι δικαιολογίες περί «κορωνοϊού» είναι αστείες, διότι εάν όντως υπήρχε πρόβλημα και ακυρωνόταν ελέω πανδημίας, η επίσκεψη για την κορυφαία επέτειο, δεν θα ερχόταν ούτε η Γαλλίδα υπουργός άμυνας. Όπως φυσικά δεν θα ερχόταν και ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει την παρέλαση.

Όταν όμως δίνεις τα χέρια με μία σοβαρή χώρα όπως η Γαλλία για τις φρεγάτες, η Γαλλίδα υπουργός άμυνας εκδίδει επίσημη ανακοίνωση μιλώντας μάλιστα για στρατηγική – αμυντική συνεργασία και την ίδια στιγμή βγαίνει ο Άδωνις με τον πάει at και αρχίζουν τις κωμικές δηλώσεις, τότε είσαι ασόβαρος, προσβλητικός και επικίνδυνος για την ίδια σου τη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This