Πέμπτη 29/7/2021

Το σχέδιο του ΣυΡιζΑ για να δει τον Ανδρέα Λοβέρδο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Ομάδα εργασίας στην Κουμουνδούρου για τον Ανδρέα!

Στο προσκήνιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι θερμός πολέμιος του ΣυΡιζΑ. Και το εννοεί. Απεχθάνεται τον ΣυΡιζΑ και δεν το κάνει υποκριτικά. Ούτε φυσικά το κρύβει.

Για τον ΣυΡιζΑ όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένα ανέλπιστο δώρο. Ο πολιτικός σχεδιασμός της Κουμουνδούρου θεωρεί πως εάν ο Ανδρέας Λοβέρδος εκθρονίσει την Φώφη Γεννηματά από την ηγεσία του ΚινΑλ, τότε θα έχει κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον Αλέξη Τσίπρα.

Και το επιχείρημα αυτό έχει ισχυρή πολιτική βάση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος συμπορεύεται πλήρως με τα πιο σκληρά στοιχεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλύψει ότι εν κρυπτώ, συνέτασσε τροπολογίες τις οποίες κατέθετε το Κιν Αλ, παρέα με τον Θάνο Πλεύρη!

Το ΣυΡιζΑ λοιπόν θεωρούν ότι η λυσσαλέα στήριξη που παρέχει ο όμιλος Μαρινάκη στον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να πάρει την προεδρία από την Φώφη Γεννηματά, όχι μόνον δεν συνιστά απειλή αλλά είναι τεράστια ευκαιρία. Πιστεύουν πως σε περίπτωση που ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλάβει την ηγεσία του Κιν Αλ, είναι θέμα χρόνου η ενσωμάτωση του στην Νέα Δημοκρατία. Θείο δώρο δηλαδή για τον ΣυΡιζΑ, ο οποίος θα μονοπωλήσει την κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ΣυΡιζΑ δεν μένει μόνο στα ευχολόγια. Αντίθετα, εάν η Φώφη Γεννηματά επιλέξει ανοικτή διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο κίνημα, τότε ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου θα παίξει τα ρέστα του προκειμένου ο Ανδρέας Λοβέρδος να εκλεγεί πρόεδρος. Δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω, όλοι καταλαβαίνουν τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Μπορεί λοιπόν ο Ανδρέας Λοβέρδος να κατηγορεί τον ΣυΡιζΑ όπου σταθεί και όπου βρεθεί, στην διαδικασία διαδοχής όμως η Κουμουνδούρου ίσως αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ