Άλματα ανάπτυξης και αλλαγμένη Ελλάδα ονειρεύεται ο Μητσοτάκης

Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός στον δικό του κόσμο...

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζει ότι μετά τον κάβο της πανδημίας – τον οποίο χαρακτηρίζει «τελευταίο κάβο της περιπέτειας»- η χώρα θα κάνει… άλμα δεκαετίας στον τομέα της ανάπτυξης (των λουκέτων μάλλον εννοεί…). Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός στον δικό του κόσμο…

Παράλληλα δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας γιατί επιλογή μου είναι να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όχι μόνο τις όποιες επιτυχίες μας στη διαχείριση κρίσεων όπως της πανδημίας του Μεταναστευτικού ή των εθνικών μας θεμάτων, ούτε επίσης για όσα κάναμε στους τομείς της μείωσης των φόρων ή του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μεταμόρφωσης του κράτους. Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολιτική μας και για τα συγκεκριμένα παραδοτέα που αφορούν την ανάταξη της χώρας. Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα (σ.σ. όσο γι’ αυτό…)».

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά το δρόμο από το νόμο» ενώ για το θέμα του καταδικασθέντος τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζει ότι «η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα».

Λέει χαρακτηριστικά: «Πουθενά στον κόσμο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καλεί σε μαζικές συναθροίσεις. Μόνο ακραία κόμματα, όπως π.χ. το AfD στη Γερμανία το κάνουν. Και, βέβαια, οι οπαδοί του Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Αυτό που εννοεί ως μορατόριουμ ο κ. Τοίπρας είναι να μη νομοθετεί η Βουλή και να μην αποφασίζει η κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων. Με άλλα λόγια, λέει ‘ναι στον δρόμο, αλλά ‘όχι’ στον νόμο. Να μην ψηφίζονται νομοσχέδια για τα οποία έχει ψηφιστεί η κυβέρνηση και να μη λειτουργεί το κράτος. Θέλει, δηλαδή, τη Δημοκρατία σε καραντίνα. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί».

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές».

Εκτιμά ότι «παρά τις δυσκολίες η χώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες» και προσθέτει ότι «εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τις πολιτικές επιλογές του στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, λέγοντας ότι «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του».

Και προσθέτει: «Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω».

Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με την αντιμετώπιση της διασποράς και αυξημένα τεστ και δεύτερον στη μερική αποσυμπίεση «με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας». Προαναγγέλλει επίσης ρυθμίσεις για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ως πρώτο βήμα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ακόμη, ότι ο ίδιος επιδίωξε «ήπιο πολιτικό κλίμα κάνοντας και αυτοκριτική», αλλά -όπως σημειώνει – «στη χώρα μας η πανδημία και ο κορωνοιός εργαλειοποιήθηκαν, ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση, αντί να είναι αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται, μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση που χτυπάει όλο τον κόσμο». Κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «εντάσσει τον covid στην ατζέντα της κομματικής μάχης» και τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακολούθησε ένα «υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».

Σε ότι αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ο κ.Μητσοτάκης πάλι δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρος και ουσιαστικά κάλυψε την αστυνομία: «… σε συνθήκες έντασης, χρειάζεται μια σπίθα για να ξεσπάσουν περιστατικά από τη μια και από την άλλη πλευρά … Θα έλεγα, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα είχαμε μάλλον το ανάποδο πρόβλημα: μια συστηματική υποχώρηση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα βίας στο όνομα του ‘δικαιωματισμού’ ορισμένων. Αυτό άλλαξε επί ημερών μας και πιστεύω ότι καλώς άλλαξε. Και δεν μπορεί να εξισώνει κανείς κάποια μεμονωμένα και καταδικαστέα περιστατικά αστυνομικής βίας με την ανοχή στην οργανωμένη βία που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Ούτε να εξισώνεται η αστυνομία με τον κουκουλοφόρο που ρίχνει τη μολότοφ».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να τις μετατρέψει σε ευρωτουρκικές και τονίζει ότι στο προσφυγικό η Ελλάδα επέτρεψε (!!!) στην Ευρώπη να διαπραγματεύεται με την Τουρκία από θέση ισχύος, κρατώντας τα σύνορά της στον Έβρο πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This