Εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Eldorado απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο απιστίας κατά του Δημοσίου από τους υπουργούς της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Σκρέκα

Must Read

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λεόντεια σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και στην πολυεθνική Eldorado Gold που αφορά την εκμετάλλευση του χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής με ληστρικούς και αποικιοκρατικούς όρους πρότεινε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον «Κόκκινο 105.5» και στον Νίκο Ξυδάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εξευτελιστική» για το πολιτικό σύστημα συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο απιστίας κατά του Δημοσίου από τους υπουργούς της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Σκρέκα και να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και ο λαός της Χαλκιδικής.

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Δημοσίου και τη δυνατότητα που έδινε η προηγούμενη σύμβαση, να ζητήσει δηλαδή αποζημιώσεις και να διαπραγματευτεί έστω σε αυτή τη βάση τις νόμιμες απαιτήσεις και δεν το κάνει, αυτό πραγματικά σημαίνει το λιγότερο παράβαση καθήκοντος και απιστία εις βάρος του Δημοσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης. Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, φαίνεται πως έχουν μικρή σημασία μετά την υπερψήφιση της σύμβασης στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη από ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ., που κατέδειξε με θλιβερό τρόπο, και μάλιστα παραμονές της γιορτής για τα 200 χρόνια από την έγερση του έθνους, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα… μπανανία!

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το εάν μια αριστερή κυβέρνηση στο μέλλον επιχειρήσει, στο πλαίσιο ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, να ανοίξει το ζήτημα της σύμβασης για τις Σκουριές, ο Πάνος Σκουρλέτης παραδέχτηκε, χωρίς περιστροφές, ότι θα βρεθούμε σε δυσκολότερη θέση. Όπως εξήγησε, «ο αγώνας θα ξεκινήσει, αλλά έχουμε πια μία υπογεγραμμένη σύμβαση για τα δύο μέρη, επικυρωμένη από το ελληνικό Κοινοβούλιο, που σίγουρα θα δώσει το δικαίωμα στην εταιρία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, δημιουργώντας υποχρεώσεις για τη χώρα μας». Κι όλα αυτά, ενώ η εταιρία, που εκδιώχθηκε ακόμα και από τη Ρουμανία, ήταν πολλαπλώς έκθετη, έχοντας παραβιάσει κάθε συμβατική υποχρέωση.

Ερώτηση για την «κουμπαριά» του Άδωνη

«Με κουμπαριές προασπίζετε τη διαφάνεια, κύριε πρωθυπουργέ;», ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σαράντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό, αναφορικά με τη συγγενική, πλέον, σχέση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), μετά και την περιβόητη βάπτιση.

Οι βουλευτές ρωτούν τον πρωθυπουργό αν θεωρεί θεμιτή και συμβατή τη συγγενική σχέση και τη σύναψη «κουμπαριάς» μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του προέδρου της Αρχής, καθώς και αν δημιουργείται τεκμήριο επηρεασμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This