Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε ποια Πανεπιστήμια θα κάνει «ντου» η ΕΛΑΣ για το άσυλο

Η κατάργηση του ασύλου έδωσε το πράσινο φως στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία για τις «ασκήσεις επί χάρτου» τις οποίες -όπως φαίνεται- προετοίμαζαν από καιρό.

Στην κορυφή της λίστας -και αυτό διότι είναι τα ΑΕΙ με την μεγαλύτερη παραβατικότητα- βρίσκονται το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο και το πολύπαθο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Στις επιχειρήσεις και ανάλογα με την σοβαρότητα της παραβατικότητας θα εμπλέκονται ειδικές «ομάδες κρούσης», μικτά ή μεμονωμένα κλιμάκια αστυνομικών των MAT, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. και Ασφάλειας.

Για το λόγο αυτό έχουν γίνει μελέτες και έχει αποτυπωθεί η χωροταξία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων ώστε οι επιχειρήσεις να είναι γρήγορες και αποτελεσματικές.

Η αποτυπώση έχει επίσης κατηγοριοποιήσει τους παραβάτες:

  • Οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιστές και οι μπαχαλάκηδες (που σημαίνει ότι στους χώρους των ΑΕΙ υπάρχουν υλικά για κατασκευή μολότοφ)
  • Οι διακινητές ναρκωτικών και
  • Οι αλλοδαποί ως επί το πλείστον που ασχολούνται με το παραεμπόριο (που σημαίνει ότι θα υπάρχει και «αποθήκη» των παράνομων προϊόντων)

Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και αποκλεισμό οδών διαφυγής των παραβατών (είναι σύνηθες να «εξαφανίζονται» με απίστευτη ταχύτητα στους δρόμους γύρω από τα σημεία δράσης αλλά και τα ΑΕΙ) με «ημιμόνιμη» εγκατάσταση δυνάμεων της αστυνομίας τόσο στα Εξάρχεια όχο και γύρω από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ώστε οι επεμβάσεις να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Τέλος θα δημιουργηθεί και μία βάση δεδομένων στην οποία θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία προσαχθέντων, συλληφθέντων αλλά και υπόπτων ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό που ταλανίζει χρόνια –ειδικά- το κέντρο της Αθήνας και ακούσει στο όνομα «γνωστοί-άγνωστοι»

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ