Όλο χαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λιβύη – Οι δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης (video)

Στόχος η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών που η συζήτησή της διεκόπη το 2010

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεγάλα κέφια κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη. Φτάνοντας μάλιστα είχε συνάντηση και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα επίσης για επίσκεψη.

Οι δυο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη, αλλά και για την ανάγκη να υποστηριχθεί η χώρα στην ανασυγκρότησή της και να καταφέρει να σταθεροποιηθεί. Τόνισαν ότι Ελλάδα και Ιταλία, λόγω εγγύτητας με τη Λιβύη, μπορούν να αναλάβουν ρόλο διαμεσολάβησης με την ΕΕ. Μητσοτάκης και Ντράγκι συζήτησαν ακόμη για το μεταναστευτικό -που πλήττει Ιταλία και Ελλάδα-, για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για τις άριστες διμερείς σχέσεις που σηματοδοτούνται και από τη συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Αμπντούλ Χαμίτ Ντμπεϊμπά

Μετά την συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, προχώρησαν σε δηλώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της συνάντησης έστειλε μήνυμα πως «η γεωγραφία καθορίζει τις σχέσεις των χωρών και όχι οι τεχνητές γραμμές».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα:

«Προσβλέπουμε σε πλήρη αποκατάσταση της ενεργειακής μας συνεργασίας με τη Λιβύη, άλλα και της συνεργασίας σε πεδία, όπως ο τουρισμός. Είναι παραδοσιακός ο δεσμός μας στην άμυνα και την ασφάλεια. Θυμίζουμε πως πάνω από 280 Λίβυοι αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από σχολές ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Θεμέλιο της σχέσης μας πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας.

Γράφοντας την καινούρια σελίδα της κοινής μας διαδρομής, πρέπει να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης. Θέλουμε κι εμείς άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων και την ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν σαν διακρατικές συμφωνίες, αλλά δεν έχουν καμία ισχύ. Οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της. Το πλησιέστερο σε αυτήν γεωγραφικό έδαφος είναι η Γαύδος και η Κρήτη. Χαιρετίζω τη διάθεσή σας να μπορούμε να συζητήσουμε απευθείας την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και να συνεχίσουμε συζήτηση που διεκόπη το 2010».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This