Ο Σταύρος Κελέτσης πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Ο βουλευτής της ΝΔ έλαβε επιπλέον δύο ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων

Must Read

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης εξελέγη πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει συγκροτηθεί προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο κ. Κελέτσης, ο οποίος είχε προταθεί από την πλειοψηφία πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, έλαβε 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά (σ.σ. η ΝΔ εκπροσωπείται από 10 βουλευτές). Δηλαδή ο βουλευτής της ΝΔ έλαβε επιπλέον δύο ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας της ειδικής επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Και οι δύο βουλευτές εξασφάλισαν αντίστοιχη πλειοψηφία, δηλαδή 12 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.

Μονά-ζυγά

Η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει 18 μέλη-βουλευτές. Από τη ΝΔ μετέχουν 10 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν 5 βουλευτές και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται από έναν βουλευτή. Δεν μετέχει στις εργασίες της επιτροπής το ΜέΡΑ25.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, το Κίνημα Αλλαγής έθεσε διαδικαστικό ζήτημα για το γεγονός ότι συμμετέχουν 18 βουλευτές, δηλαδή, ζυγός αριθμός σύνθεσης και όχι μονός, που θα συμπληρωνόταν με τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25, το οποίο, όμως, δεν όρισε βουλευτή να το εκπροσωπήσει στην ειδική επιτροπή.

Πηγές της ειδικής επιτροπής επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο αριθμός των βουλευτών της δεν προβλέπεται ρητά από τον Κανονισμό και τονίζουν πως και στη Διάσκεψη των Προέδρων είναι κυμαινόμενος ο αριθμός των συμμετεχόντων ex officio μελών, η συμμετοχή των οποίων μπορεί να διαμορφώνει ζυγό αριθμό στη σύνθεσή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This