Πέμπτη 13/5/2021

Σωτήρης Κούβελας: «Γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία ο Κυριάκος;»

Ο πρώην υπουργός ζητεί από τον πρωθυπουργό να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες από τις ΗΠΑ

«Γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία ο Κυριάκος για τα αδιάθετα εμβόλια των ΗΠΑ;» αναρωτιέται ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Σωτήρης Κούβελας, που είναι πατέρας του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Κούβελα.

Και το λέει με το σκεπτικό ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα πως έχουν όσα εμβόλια χρειάζονται και τους απομένουν αδιάθετες ποσότητες. «Παίρνει πρωτοβουλία ο Κυριάκος; Δεν χρειάζονται άλλα εμβόλια στις ΗΠΑ. Έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες και αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος Μπάιντεν πριν από 10 μέρες και το επανέλαβε και χθες. Ανάλογη πρόοδος υπάρχει και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και τι έκαναν οι αρμόδιοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Ετρεξαν αμέσως να κλείσουν συμφωνίες για αγορά των εμβολίων που δεν βρίσκουν πλέον αγοραστές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, προτού προλάβουν να το κάνουν άλλες πλούσιες χώρες (Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, αραβικές χώρες); Οχι, όχι, δεν έκαναν αυτό. Το αυτονόητο είναι για τους συνηθισμένους ανθρώπους, που διαθέτουν κοινή λογική.

Παρέμβαση στην Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αντιθέτως, ασχολούνται με ένα πιο σοβαρό θέμα: αν θα πεθαίνουν δύο, επειδή έκαναν το εμβόλιο της Αstra Ζeneca ή αν είναι προτιμότερο να πεθαίνουν 1.000, επειδή δεν θα εμβολιαστούν! Ακούστηκε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έκανε παρέμβαση στα όργανα της Ε.Ε. και στους ομολόγους του, ώστε να προλάβουν να εξασφαλίσουν αυτά τα εμβόλια για λογαριασμό της Ευρώπης. Συνέχεια δεν είδαμε όμως. Κι όμως αυτό είναι το μείζον» λέει ο Σωτήρης Κούβελας, παρακολουθώντας και στηλιτεύοντας όσα παράδοξα συμβαίνουν γύρω από τα εμβόλια.

Ας ακούσει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός κι ας κάνει το αυτονόητο, όπως παρατηρεί και ο πρώην υπουργός. Το αυτονόητο, που, δυστυχώς, είναι ζητούμενο. Το Μαξίμου ακούει;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ