Δευτέρα 17/5/2021

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντάβιντ Σασόλι: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη»

Η ευρωπαϊκή ηγεσία δηλώνει συγκλονισμένη και στέλνει συλλυπητήρια

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη», τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασόλι αναφέρει: «Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε συγκλονισμένη από την δολοφονία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ