Κυριακή 16/5/2021

Φέρνει νομοσχέδιο το υπουργείο Παιδείας για να καταργήσει Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες!

Κάποιοι έχουν σοβαρή εμμονή με την Εκκλησία!

Περίεργες εμμονές με την Εκκλησία φαίνεται να έχουν εκεί στο υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεραμέως ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που καταργεί Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες! Και μάλιστα σε συνεργασία με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ενήμεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καταργήσει σταδιακά τις Ακαδημίες που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτές είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων.  Κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αρχικά η Ανωτάτη της Θεσσαλονίκης θα υπαχθεί στη Βελλά Ιωαννίνων και εντός τριετίας θα καταργηθεί. Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές εισάγονται μέσω των πανελληνίων.

Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές καταρτίζουν τα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπάρχουν τα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο θα υπαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!

Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα μένει να δούμε αν θα βρει σύμφωνη την Εκκλησία της Ελλάδος. Και αυτό γιατί πρέπει να δώσει έγκριση, από τη στιγμή που βρίσκονται υπό την εποπτεία της. Για να δοθεί δε έγκριση πρέπει το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να ψηφιστεί!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ