Πέμπτη 13/5/2021

Γεωργιάδης: «Είναι πιθανό να ανοίξει ο τουρισμός, χωρίς την εστίαση»

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμένους και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Από την επόμενη Δευτέρα 19/4 όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα τόνισε ότι αυτή αναμένεται να είναι η εισηγητική πρόταση στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Αν δεν είχαμε τα self test, θα είχαμε σήμερα (12/4) φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ανέφερε πως σύντομα αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο.

Τι θα γίνει στην εστίαση

Αναφερόμενος στην εστίαση και τη συζήτηση για το άνοιγμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους».

Πότε ανοίγει ο τουρισμός

Ωστόσο, για τον τουρισμό που στόχος είναι να ανοίξει στις 14 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την άποψη ότι «μπορεί να ανοίξει χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το εάν θα μπορούν ή όχι οι εμβολιασμένοι να μετακινηθούν εκτός νομού, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εάν ισχύσει το «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα» υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ