Πέμπτη 13/5/2021

Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία προτείνει ο Βαρουφάκης!

Μιας και είμαστε... Ελβετία και δεν διατρέχουμε κίνδυνο από τους γείτονες!

Από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον Γραμματέας του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει ξεκινήσει επικοινωνία με τους πολίτες, δεχόμενος ερωτήσεις για όλα τα θέματα και απαντώντας σε αυτά.

Μια από τις απαντήσεις του ήταν για την στρατιωτική θητεία, με την οποία δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, μιας και ζητάει την κατάργησή της, δηλώνοντας ότι η πολιτική του κόμματός του θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας!

Μάλιστα επιχειρηματολογεί επί της πρότασής του: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θητεία. Το ΜέΡΑ25 και μάλιστα μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα αποφασίσαμε προεκλογικά ότι η πολιτική μας θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία μειώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν την αυξάνει. Σφάλουμε να νομίζουμε ότι επειδή πηγαίνουν χιλιάδες παιδιά στα στρατόπεδα και κατατάσσονται και δήθεν εκπαιδεύονται –που δεν εκπαιδεύονται- ότι αυτό αυξάνει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Γιατί; Έχεις ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, που έχουν πάει στη Σχολή Ευελπίδων, οι αξιωματικοί που αναγκάζονται και παίζουν το ρόλο του παιδονόμου για μήνες και χρόνια σε διάφορα στρατόπεδα».

Πρόσωπο με πρόσωπο – Επεισόδιο #3

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το βασικό εισόδημα, το δημοκρατικό έλλειμμα, την ενεργοποίηση των απογοητευμένων πολιτών, τη δικαιοσύνη, τη σχέση media και #metoo, το brain drain, την τηλε-εργασία στη μετά covid εποχή, τη σχέση κράτους και εκπαιδευτικού συστήματος με τη θρησκεία, τις πολεμικές επιχειρήσεις και τη στρατιωτική θητεία, τη θέση του ΜέΡΑ25 απέναντι στο δίπολο των κομμάτων εξουσίας περιλαμβάνονται στο #πρόσωπο_με_πρόσωπο #3. Αν θες κι εσύ να υποβάλεις την ερώτησή σου δες τον τρόπο εδώ. 👉https://bit.ly/3d318Q5

Posted by Yanis Varoufakis – Γιάνης Βαρουφάκης on Saturday, April 10, 2021

Και συνεχίζει για την μορφή του σύγχρονου πολέμου: «Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος σήμερα -αν γίνει- δεν θα γίνει όπως γινόταν στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής ή έστω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν γίνει πόλεμος σήμερα, εσύ κι εγώ μπορεί να μην τον καταλάβουμε. Θα έχει γίνει και θα έχει λήξει. Γιατί θα γίνει αστραπιαία, θα γίνει από την Αεροπορία, ίσως και από τις ειδικές δυνάμεις, μπορεί και κάποιο υποβρύχιο και μέσα σε μερικές ώρες θα έχει τελειώσει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση στρατών όπως γινόταν στις στέπες της Σιβηρίας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τα ίδια είχε πει ο Βαρουφάκης και στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ο ίδιος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία επιστρέφοντας από το εξωτερικό το 1999, κάνοντας όμως παράπονα για… καψόνια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ