Τρίτη 11/5/2021

Προανακριτική για Παππά: Λογομαχία ανάμεσα σε Τζάκρη και Πλεύρη

Ένταση μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί να μην κράτησε ούτε μία ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Νίκο Παππά, μολαταύτα ήταν αρκετά επεισοδιακή. Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Πλεύρης «πρωταγωνίστησαν» λόγω των έντονων διαξιφισμών τους.

Συνεκλήθη για λίγα λεπτά, αφού ο πρώτος μάρτυρας που επρόκειτο να καταθέσει, Κυριάκος Τόμπρας βρίσκεται σε καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου.

Η αρχή έγινε όταν από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία πρότεινε να μην υπάρχει αύριο συνεδρίαση λόγω της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η επόμενη συνεδρίαση να διεξαχθεί την Πέμπτη με εξέταση του κ. Τόμπρα .

Η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι η πλειοψηφία εργαλειοποιεί πολιτικά την επιτροπή, κάλεσε το προεδρείο να κληθεί κατά προτεραιότητα ο κ. Καλογρίτσας και απευθυνόμενη προς την Επιτροπή είπε: «είμαστε ενήλικοι ή όχι; Ο κ. Κελέτσης είναι Πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης».

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σχολίασε: «Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς;», προκαλώντας πανδαιμόνιο στην αίθουσα.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο παρενέβη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε: «Παρακαλώ να μη γίνεται επέκταση στο θέμα καθώς είναι άσχετο με το αντικείμενο της επιτροπής», με τον κ. Πλεύρη να συμφωνεί και να ζητεί να διαγραφεί από τα πρακτικά ο σχετικός αρκετά έντονος διάλογος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ