Κυριακή 16/5/2021

Ακραία πρόκληση Ερντογάν λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα: «Αν χρειαστεί να επέμβουμε στην Κύπρο τα πλοία μας είναι έτοιμα»

Ανοιχτές απειλές πολέμου από τον ανεξέλεγκτο σουλτάνο

Λίγες μόλις ώρες πριν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρεθεί στην Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει σε μια ακόμη ακραία πρόκληση, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο! Οι δηλώσεις Ερντογάν αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση των όσων γράφουμε καιρό τώρα για το νέο γύρο διερευνητικών επαφών, που απλά είναι μια τρύπα στο νερό.

«Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί να μάθουν να σέβονται την Τουρκία», ήταν η εμπρηστική δήλωση Ερντογάν, ενώ συνέχισε με επίθεση κατά της Ελλάδας:

«Το πιο σημαντικό άλμα στην ανατολική Μεσόγειο ήταν η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με τη Λιβύη έδειξαν την αποφασιστικότητα με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα θα κάνουμε από κοινού με τη Λιβύη και έρευνες και γεωτρήσεις. Εξαιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα, επειδή δεν έχει η ίδια αυτές τις δυνατότητες. Δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αν εμείς δεν υιοθετούσαμε ένα πιο ήπιο ύφος, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα πήγαινε αλλού, αλλά εμείς επιδείξαμε κατανόηση. Κάθε φορά, όταν υπήρξε ανάγκη, αποσύραμε πίσω τα πλοία μας για συντήρηση, πήραμε πίσω τα ερευνητικά μας και δεν είπαμε τίποτα».

Η Τουρκία είναι εντελώς εκτός ελέγχου και δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς καμία συνομιλία και… διερεύνηση επαφών! Χρόνο «αγοράζουν» οι Τούρκοι και εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν τολμάνε να πράξουν τα δέοντα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ