Παρασκευή 14/5/2021

Κοροϊδία Τσαβoύσογλου μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Στόχος μας ένας διάλογος σε ειλικρινή ατμόσφαιρα»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζητά «να επιλυθούν οι διαφορές τους με την Ελλάδα χωρίς τη διαμεσολάβηση της ΕΕ»

Στην ανάγκη διαλόγου ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα στάθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του πριν τη συνάντηση του με τον Νίκο Δένδια. «Μπορούμε να διευθετήσουμε τα ζητήματα μεταξύ μας», ανέφερε.

Προκαλούν οι Τούρκοι και θέλουν και ειλικρινή διάλογο…

Οξύμωρες χαρακτηρίζονται για άλλη μία φορά οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος βέβαια μάς έχει συνηθίσει στο «μια ζέστη, μια κρύο»… Σκωτσέζικο ντους… Ενώ, η αρχή και το κλίμα πάντα δυναμιτίζεται από την πλευρά των Τούρκων, την ίδια στιγμή καταφέρνουν πουλώντας τρέλα να ρίχνουν την ευθύνη της επίλυσης των ζητημάτων στους Έλληνες!

Αφού ο «σουλτάνος» εξαπολύει καθημερινά ένα σωρό εμπρηστικές δηλώσεις –ακόμα και χθες!-, απειλώντας τον Ελληνισμό, μετά έρχονται ως «κύριοι» Τσαβούσογλου και Ερντογάν και μάς «κοροϊδεύουν», πιθανότατα για να το «παίξουν» οι καλοί στα μάτια της Ευρώπης…

«Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή καμία τρίτη χώρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα. Μπορούμε να διευθετήσουμε τα ζητήματα μεταξύ μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας και συνέχισε:

«Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με τους μηχανισμούς που υπήρχαν με την Ελλάδα για 5 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πολιτικές διαβουλεύσεις. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό λόγω της αρνητικής στάσης της Ελλάδας».

Στην Άγκυρα και ο υφυπουργός Εξωτερικών

Τον Νίκο Δένδια θα συνοδεύει στην Άγκυρα και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς θα συζητηθούν πρωτοβουλίες για την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών.

Εκκρεμούν, άλλωστε, θέματα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης Θεσσαλονίκης και το άνοιγμα των τελωνείων στους Κήπους του Έβρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ