Ε, όχι κα Πελώνη!

Η «κοντή» μνήμη της κας Αριστοτελίας Πελώνη στα Εθνικά Θέματα

Must Read

Το να φθάνει μια εκπρόσωπος κυβέρνησης να γίνεται απλό φερέφωνο του πρωθυπουργού υπερβαίνει κατά πολύ την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, που και ο εκπρόσωπος οφείλει να υπηρετεί.  Αλλιώς ο εκπρόσωπος δεν ενημερώνει, απλώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για χάρη του εκάστοτε «αφεντικού».  Και εδώ για χάρη του «χαρισματικού» νέου «Μωυσή» όπως παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Θανάσης Μαυρίδης του πάλαι ποτέ διαλάμψαντος «Φιλελεύθερου»…

Πολλά, λοιπόν, έχει πει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη η κα Αριστοτελία Πελώνη, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα.  Εδώ όμως υπερέβη «παν μέτρον»!  Μας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που μετέτρεψε τη διαφορά Ελλάδας και Τουρκίας σε διαφορά Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας!!! Το «δημοσιογραφικό» θράσος στην προκείμενη περίπτωση δεν έχει όριο.

Και η πικρή αλήθεια είναι ότι η τελευταία φορά που η ευρωπαΐκή ένωση στηρίξει έμπρακτα τα ελληνικά συμφέροντα ήταν στην σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ομόφωνα χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο ως παράνομο και ανυπόστατο. Και η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία. Αφού έκτοτε, περιέργως, σε όλες τις συνόδους κορυφής έχει απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στο παράνομο μνημόνιο Σάρατζ – Τουρκίας και οι αποφάσεις αναλώνονται σε χάδια και νουθεσίες προς την Τουρκία.

Να θυμίσουμε λοιπόν -το ξέρει, βεβαίως- βεβαίως, αλλά τι να κάνει;- στην κα Πελώνη πως τη γραμμή ότι τα Εθνικά Θέματα της Ελλάδας, εν γένει, είναι και Θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την καθιέρωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ήδη από την αρχή της θητείας του, το καλοκαίρι του 2015.Ο οποίος μέχρι και στο τέλος της θητείας του υπεράσπιζε τα εθνικά μας συμφέροντα σε διεθνές επίπεδο. Εξ ου και η απόφαση του Δεκεμβρίου του 2019.

Ήταν τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος καθόρισε τη βασική μας γραμμή ότι τα σύνορα, το έδαφος και οι θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας είναι και σύνορα, έδαφος και θαλάσσιες ζώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση μάλιστα το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο, και συγκεκριμένα με βάση κυρίως τη Σύμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΕ).  Τη θέση αυτή την επέβαλε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ας θυμηθούμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν επανειλημμένα την Αθήνα επί Προκόπη Παυλόπουλου αποδέχθηκαν αυτή τη θέση, με κυριότερους τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον Φράνς Τίμμερμανς.  Δεν έχει η κα Πελώνη παρά να δει τις δηλώσεις τους με μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο.  Αλλά είπαμε, το ξέρει καλά, πλην όμως πρέπει να «υπηρετεί» τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εσχάτως ζήλεψε την δόξα του Νίκου Δένδια!

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι τη θέση αυτή, ότι τα Εθνικά μας Θέματα είναι και Ευρωπαϊκά Θέματα, ο Προκόπης Παυλόπουλος την «έτριψε στα μούτρα» του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, στην ιστορική απάντησή τον στον τούρκο ηγέτη τον Δεκέμβριο του 2017!  Ούτε αυτό το θυμάται η κα Πελώνη;  Αλλά είπαμε, το ξέρει καλά, πλην όμως και εδώ πρέπει να «υπηρετεί» το νέο «Μωυσή»!

Και για να τελειώνουμε.  Το ελέω νέου «Μωυσή» «δημοσιογραφικό» θράσος της καςΠελώνη εξηγεί και το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε καν μπορούσε να ανεχθεί ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, και τον «αντικατέστησε» με την κα Σακελλαροπούλου.  Για φανταστείτε να ήταν σήμερα στο Μέγαρο Ηρώδουτου Αττικού ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα τολμούσε η κα Αριστοτελία Πελώνη να διαστρεβλώνει τόσο ωμά την αλήθεια;  Ούτε κατά διάνοια.

Ας είναι.  Ό,τι και να κάνει η κα Αριστοτελία Πελώνη, το έργο και η προσφορά του Προκόπη Παυλόπουλου δεν πρόκειται να μείνουν στη σκιά.  Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να «πιστωθούν» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όχι μόνο όλα αυτά τα βρήκε έτοιμα, αλλά και δεν είναι ούτε καν σε θέση να τα υποστηρίξει.  Και πώς να τα υποστηρίξει;  Θα τον κάνει «νταντά» ο «μέντρορας» του Κώστας Σημίτης, παρέα με τα πολιτικά και δημοσιογραφικά του φερέφωνα που τελευταία έχουν βγει στη «ρούγα» ως «ορφανά» και κλαψουρίζουν για τον «ενταφιασμό» του εθνομηδενιστικού «δόγματος» Σημίτη, στο Ελσίνκι και τη Μαδρίτη, από τον Κώστα Καραμανλή, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νίκο Δένδια!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This