Φταίει η Κύπρος για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, λέει ο Ερντογάν που θυμήθηκε και το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν!

«Αν δεν είναι ειλικρινείς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε μαζί τους», λέει η χώρα που εισέβαλε και κατέχει το 1/3 της Κύπρου...

Must Read

Η χώρα που εισέβαλε και κατέχει το 1/3 της Κύπρου, ρίχνει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στην Κυπριακή Δημοκρατία!

Με επίδειξη θράσους για μια ακόμη φορά, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη άτυπη πενταμερή της Γενεύης και μίλησε για την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου», όπως λένε οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει.

«Δεν εμπιστεύομαι ούτε πιστεύω τη νότια Κύπρο. Δεν έχουν ενεργήσει ποτέ ειλικρινά. Τώρα οι συνομιλίες έχουν ανασταλεί δύο ή τρεις μήνες και πάλι δεν ξέρω αν θα επιτευχθεί τίποτα. Επειδή δεν μίλησαν ποτέ ειλικρινά», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν θυμήθηκε μάλιστα και το ηχηρό ΟΧΙ των ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα  για το σχέδιο Ανάν, κάτι που φαίνεται ότι ακόμα… πονάει την Τουρκία: «Είπαν επίσης ψέματα στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του Bürgenstock (σ.σ. το 2004). Εξαπάτησαν και δεν σεβάστηκαν το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα αυτού. Ενώ το 65% του Βορρά είπε ναι, ο Νότος είπε όχι. Αυτοί είναι ψεύτες, όχι ειλικρινείς. Τώρα κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά».

Για να καταλήξει με… ολίγη από Δένδια και κατηγορίες κατά της Ελλάδας: «Όπως ξέρετε, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μερικές συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών μας (σ.σ. Τσαβούσογλου-Δένδιας). Ήρθαν ξανά και λένε διαφορετικά πράγματα. Όταν είναι ειλικρινείς, θα δουν τιμιότητα από εμάς, αλλά αν δεν είναι ειλικρινείς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε μαζί τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This