ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια: «Ο μισογυνικός και ταξικός χαρακτήρας του ήταν ολοφάνερος από την πρώτη μέρα»

«Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ», λέει η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Must Read

«Το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο δεν θα περάσει έτσι, θα μας βρει απέναντι», προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Διαβάστε ακόμα: Συνεπιμέλεια: Στη Βουλή το νομοσχέδιο, στα «κάγκελα» διαζευγμένοι γονείς, γυναικείες οργανώσεις και κόμματα

Αφού επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε ήδη το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο θέτει μία σειρά ερωτήματα που όπως σημειώνει θα συζητηθούν και στην Βουλή:

  • Η Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας θα λάβει μέρος στη συζήτηση αυτή; Αλλιώς τι σόι Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής είναι;
  • Θα αποφασίσει το Υπ. Δικαιοσύνης την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων ή υποστηρικτικών επιστημονικών επιτροπών προς τους δικαστές, κοινό αίτημα ΟΛΩΝ των ενδιαφερόμενων μερών για το νομοσχέδιο; (σ.σ. τα επενδυτικά δικαστήρια κατάφερε να τα ιδρύσει μέσα σε ένα καλοκαίρι, τα οικογενειακά γιατί δεν μπορεί άραγε;)
  • Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό διαπαιδαγωγεί προς μια κατεύθυνση κοινής επιμέλειας των τέκνων; Και εάν ναι, πώς; Διχάζοντας;
  • Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα του Οικογενειακού Δικαίου;

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό είναι ισχυρά καθοδηγούμενο από μια μικρή – αλλά ισχυρή – κάστα ανθρώπων, που κατάφερε να παραγκωνίσει ακόμη και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του ίδιου του υπουργού. Ο μισογυνικός και ταξικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου ήταν ολοφάνερος από την πρώτη μέρα και δεν μπορεί να αλλάξει με κάποιες “λειάνσεις στις γωνίες”. Όμως, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για την οποία η ισότητα των φύλων είναι “επικοινωνία και όχι ουσία”, και η οποία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό το νομοσχέδιο, παρά τις “προγραφές” δικαστικών λειτουργών από “αγανακτισμένους” μπαμπάδες, παρά τις καθημερινές απειλές προς μαμάδες και παιδιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξιχνίαση»

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και σκοτώθηκε στην Αράχοβα, τον Νοέμβριο,...

More Articles Like This