Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας – Δυτικά Βαλκάνια και… Τζον Κέρι στο «μενού»

Οι ΥΠΕΞ της EE για τις διεθνείς εξελίξεις, τα Δυτικά Βαλκάνια και τις διατλαντικές σχέσεις.

Must Read

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με σκοπό να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το αρμόδιο για την εξωτερική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβούλιο συνέρχεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου όχι μόνο να εξετάσει τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και να συζητήσει τα Δυτικά Βαλκάνια και τις διατλαντικές σχέσεις.

Μάλιστα, αναμένεται και η μέσω τηλεδιάσκεψης ανταλλαγή απόψεων για την κλιματική αλλαγή με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τη χθεσινή «Ημέρα της Ευρώπης».

Όπως έγραψε στα social media, «η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια Ιστορία. Αλλά καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας αιώνας από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το τεράστιο ταξίδι, η πορεία προς μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα χρειαστεί καιρό. Δεν πρέπει να λείψει η πολιτική βούληση. Τα μεγάλα ιστορικά εγχειρήματα χτίζονται στο βάθος του χρόνου».

O Νίκος Δένδιας αναμένεται να επιστρέψει άμεσα από το Βέλγιο, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τους  εκπροσώπους των κομμάτων, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This