Τρίτη 22/6/2021

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας – Δυτικά Βαλκάνια και… Τζον Κέρι στο «μενού»

Οι ΥΠΕΞ της EE για τις διεθνείς εξελίξεις, τα Δυτικά Βαλκάνια και τις διατλαντικές σχέσεις.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με σκοπό να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το αρμόδιο για την εξωτερική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβούλιο συνέρχεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου όχι μόνο να εξετάσει τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και να συζητήσει τα Δυτικά Βαλκάνια και τις διατλαντικές σχέσεις.

Μάλιστα, αναμένεται και η μέσω τηλεδιάσκεψης ανταλλαγή απόψεων για την κλιματική αλλαγή με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τη χθεσινή «Ημέρα της Ευρώπης».

Όπως έγραψε στα social media, «η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια Ιστορία. Αλλά καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας αιώνας από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το τεράστιο ταξίδι, η πορεία προς μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα χρειαστεί καιρό. Δεν πρέπει να λείψει η πολιτική βούληση. Τα μεγάλα ιστορικά εγχειρήματα χτίζονται στο βάθος του χρόνου».

O Νίκος Δένδιας αναμένεται να επιστρέψει άμεσα από το Βέλγιο, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τους  εκπροσώπους των κομμάτων, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ