Δευτέρα 21/6/2021

Προανακριτική: Ειρωνείες εκατέρωθεν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και… καφενειακό επίπεδο

«Ευχόμαστε good luck στον ΣΥΡΙΖΑ» είπαν πηγές της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «good night and good luck»

Σε καφενειακού επιπέδου συζητήσεις και κουτσομπολιά περιορίστηκε ακόμη μία φορά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία βρίσκεται υπό διάλυση, εφόσον όχι μόνο ακόμη δεν έχει καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας, αλλά και οι τρεις μάρτυρες που έχουν προσέλθει δεν πιστοποιούν την ύπαρξη κάποιου μέγιστου σκανδάλου.

Το κατώφλι της επιτροπής πέρασε χθες ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της CCC, συμφερόντων Χούρι, με πηγές της Ν.Δ. να υποστηρίζουν πως επιβεβαιώθηκε η γνώση της εταιρίας ότι τα 3.000.000 ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη θα κατευθύνονταν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μάρτυρας αναγνώρισε ότι έχει στη διάθεσή του ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει.

«Ευχόμαστε good luck στον ΣΥΡΙΖΑ» λένε μάλιστα πηγές της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ευχόμενος «good night and good luck» στη Νέα Δημοκρατία.

Κι όμως, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες βρίσκονται σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από εκείνες της «γαλάζιας» παράταξης, ο μάρτυρας αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου, καθώς διέψευσε πως υπήρξε συμφωνία Καλογρίτσα – Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού στον ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για συνάντηση στο Μαξίμου ούτε για τα περί «White House».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερωτηθείς τι είναι η περιβόητη «White Porscha», που αναφέρεται στη δικογραφία Καλογρίτσα, κατέθεσε πως «μπορεί να είναι και η λευκή Πόρσε που είχε ο Φουάντ Χούρι, με αμερικάνικη προφορά»! Να σημειωθεί πως στη δικογραφία οι αναφορές σε White House και White Porscha δείχνουν σαφώς το τότε Μέγαρο Μαξίμου και κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της τότε κυβέρνησης, αντιστοίχως.

Η προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της την προσεχή Δευτέρα με την πολυαναμενόμενη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία υπενθυμίζεται πως έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ