5/10/2022

Οι Ιταλοί προκαλούν την  Ελλάδα: Φιέστα για την επέτειο εισβολής σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ο ιταλικός στρατός τιμά τις πολεμικές επιχειρήσεις του άξονα Μουσολίνι - Χίτλερ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η «δημοκρατία» μαζί με άλλες πατριωτικές δυνάμεις ανέδειξε το θέμα των εκδηλώσεων ντροπής που ετοίμαζε στις 17 Μαΐου στην Κρήτη η ανεκδιήγητη Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την επίθεση των ναζί στη Μεγαλόνησο!

  • Ρεπορτάζ: Γιώργος Χατζηδημητρίου

Οι οξύτατες αντιδράσεις που ακολούθησαν ειδικά από τους Κρητικούς, οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι θα «γδάρουν ζωντανούς» όσους τολμήσουν να πατήσουν την ιερή γη της Κρήτης, απέτρεψαν την ύβρι των αναθεωρητικών δυνάμεων που επιδιώκουν συστηματικά να αμβλύνουν τη ματωμένη μνήμη, παρουσιάζοντας μια ανέμελη και χαζοχαρούμενη εκδοχή της Ιστορίας.

Αυτό που δεν κατάφεραν ωστόσο οι Γερμανοί το πετυχαίνουν αναίμακτα, και μάλιστα εδώ και χρόνια, οι επιτήδειοι γείτονες Ιταλοί, οι οποίοι πανηγυρίζουν επί δεκαετίες την ημέρα που «πάτησαν πόδι» στα νησιά του Ιονίου μετά τη δεινή ήττα που υπέστησαν από τον ηρωικό ελληνικό λαό στα βουνά της Πίνδου.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και εμείς, από επίσημο δελτίο Τύπου του ιταλικού στρατού στο διαδίκτυο, ότι στις 30 Απριλίου 2021, στο στρατόπεδο Vannucci του Λιβόρνο, το 187ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών «Folgore» γιόρτασε επίσημα (όπως κάθε χρόνο!) την 80ή επέτειο της αεραποβατικής επιχείρησης που εκδηλώθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα, το 1941, στην πεδιάδα της Κρανιάς, για την κατάληψη της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και αργότερα της Ζακύνθου διά θαλάσσης.

Η επιχείρηση αυτή, όπως λέει στη «δημοκρατία» ο νομικός Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, «δεν είχε βέβαια τα θύματα και τον πόνο που είχε η μάχη της Κρήτης. Για την ακρίβεια, δεν είχε κανένα θύμα. Αλλά είναι μια πράξη εισβολής. Το ότι δεν είχε θύματα είναι απολύτως δευτερεύον».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Νέα προκλητική επίθεση Ερντογάν με μήνυμα σε Μητσοτάκη

Πανηγυρίζεται, συνοπτικά, η «στρατιωτική αρετή» ενάντια στην άοπλη και ανυπεράσπιστη Κεφαλλονιά, με τα παιδιά της εγκλωβισμένα στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση Τσολάκογλου. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το σύνταγμα «Folgore» είναι η μονάδα του Ιταλού προέδρου των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών που σχεδίαζαν τη νεοναζιστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της μάχης της Κρήτης.

Αυτός ο σχετικά άγνωστος πολεμικός «θρίαμβος» ξεκίνησε στο μυαλό του παράφρονα Μουσολίνι, ο οποίος, μη έχοντας εμπιστοσύνη στους Γερμανούς συμμάχους του, φοβόταν ότι θα τον άφηναν έξω από τη μοιρασιά στη λεία των Ιονίων. Ταυτόχρονα, ήθελε να κάνει και επίδειξη μεγαλείου, βλέποντας ότι κατά την εισβολή στην Ελλάδα ο Χίτλερ είχε χρησιμοποιήσει αλεξιπτωτιστές για την κατάληψη του Ισθμού της Κορίνθου. (Μετά, τους έριξε στην Κρήτη, όπου τους… υποδεχθήκαμε δεόντως, με αποτέλεσμα να μην τους ξαναχρησιμοποιήσει.) Έτσι, ο Μουσολίνι έστειλε τους δικούς του αλεξιπτωτιστές να καταλάβουν την άοπλη Κεφαλλονιά.

Στις 30/04/1941, από το αεροδρόμιο της Γκαλάτινα, νότια του Λέτσε, απογειώνονται 3 μεταγωγικά SM-82 και ρίχνουν 75 αλεξιπτωτιστές του 2ου Τάγματος της μεραρχίας «Folgore», υπό τον ταγματάρχη Zanninovich, στην πεδιάδα της Κρανιάς. Αντικειμενικός σκοπός, η κατάληψη του Αργοστολίου, που το υπερασπίζεται… ισχυρή δύναμη – τρεις χωροφύλακες και ο λιμενάρχης…

Πραγματικά χωρίς απώλειες, οι κομάντος κατάφεραν να καταλάβουν το Αργοστόλι. Τις επόμενες ημέρες, με γάιτες και τρεχαντήρια θα πραγματοποιήσουν εξίσου «επικίνδυνες» και ανάλογης επιτυχίας αποβατικές επιχειρήσεις στο Θιάκι και το Τζάντε.

Δεν είναι αστείο, διότι η «μεγαλειώδης» αυτή νίκη, όπως παρατηρεί η Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτίνα του ΜέΡΑ25, εορτάζεται διαρκώς μέχρι σήμερα από το επίσημο ιταλικό κράτος, σε μια προσβλητική εκδήλωση που εξωραΐζει την καταστροφή της φασιστικής σκλαβιάς. Δηλαδή, την απόσπαση των νησιών μας από τον εθνικό κορμό με την ίδρυση προτεκτοράτου, τον αφελληνισμό της Εκπαίδευσης και της Δικαιοσύνης, την πείνα και την καταστροφή της οικονομίας που προκάλεσαν η ιταλική λεηλασία και το ακάλυπτο χαρτονόμισμα, η μεσογειακή δραχμή.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Με το... λουλούδι στο χέρι ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 48 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Συν τοις άλλοις, πρόκειται για εκδήλωση που προσβάλλει τον ανθρωπισμό μας, την αρωγή και την αλληλεγγύη που δείξαμε στους αντιναζιστές της μεραρχίας «Aqui», τον Σεπτέμβριο του 1943, και τον αποτροπιασμό μας για την κατοπινή σφαγή των Ιταλών αιχμαλώτων. Η νεοφασιστική τελετή προσβάλλει όχι μόνο την Εθνική Αντίσταση και τη μνήμη όλων των νεκρών ηρώων των νησιών μας στον πατριωτικό αγώνα των Ελλήνων, αλλά και όσους χάθηκαν στα ολοκαυτώματα στα Αργίνια και τα Μουζακάτα, όπως και σε άλλα μαρτυρικά χωριά που κάηκαν από τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις.

Ερώτηση της Σακοράφα στη Βουλή, με την οποία καλεί τον Δένδια να παρέμβει

Το πράγμα σοβαρεύει αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για επίσημη εκδήλωση των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων, με παράταξη, παρέλαση, κατάθεση στεφάνων και ανάγνωση πανηγυρικής ημερήσιας διαταγής από τον διοικητή στο στρατόπεδο «Vannucci» του Λιβόρνο και τους κατά τα άλλα σύμμαχους στο ΝΑΤΟ και συνεταίρους στην Ε.Ε.

Μια μικρή έρευνα φανέρωσε ότι οι Ιταλοί αλεξιπτωτιστές έχουν συστήσει και κέντρο μελέτης της Ιστορίας, και γιορτάζουν το γεγονός προβάλλοντας σχετικά ντοκιμαντέρ με τα πιο «ρομαντικά» στιγμιότυπα από τα φασιστικά «Επίκαιρα» του πρακτορείου LUCE.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα υπενθυμίζει ότι η Ιταλία με τη Συνθήκη των Παρισίων (10/02.1947) αποκήρυξε το φασιστικό της παρελθόν και τις επιθετικές πολεμικές ενέργειες, και ανέλαβε την υποχρέωση επανορθώσεων. «Η απόδοση τιμής σε επιθετική πολεμική ενέργεια του φασιστικού καθεστώτος αντιβαίνει ευθέως στους όρους της συνθήκης» υπογραμμίζει και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να συστήσει στη γείτονα τον σεβασμό των δεσμεύσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαίωση Μητσοτάκη είδε ο Οικονόμου στην πρόταση της Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό...

Δεόντως πανηγύρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την... επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή...

H Έλενα Κουντουρά στην κινητοποίηση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ETUC στο Στρασβούργο

Η Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στη δυναμική κινητοποίηση της ΣυνομοσπονδίαςΕυρωπαϊκών Συνδικάτων ETUC που πραγματοποιήθηκε σήμερα...

Και ξαφνικά… κωλοτούμπα Άδωνι για το ωράριο των καταστημάτων 

Αναδίπλωσε μέσα σε 24 ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης

Νέα (πέτσινη) λίστα – Ο Σκρέκας θα μοιράσει 7.500.000 € στα ΜΜΕ

Για να ενημερώσει τους πολίτες για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας

Η ΝΔ «κρύβει» τον Κυρανάκη από μήνυση και στέλνει στο εδώλιο τον Παππά

Αθώωσε τον Κώστα Κυρανάκη η ΝΔ για δημοσιοποίηση στοιχεία πολίτη, αλλά στήνει εδώλιο για...

Αλαλούμ στο εσωτερικό της κυβέρνησης – Το Μαξίμου «άδειασε» τον Άδωνι για το ωράριο...

«Μπλόκο» στον Άδωνι για τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων προτού καν συναντηθεί με τους φορείς

Νέο θερμό επεισόδιο γαλάζιου βουλευτή με υπουργό!

Πυκνώνουν οι κόντρες υπουργών και βουλευτών της ΝΔ. Την επομένη των παραπόνων που εξέφρασαν...

Τζαβάρας: Παραβίαση του Συντάγματος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Απέναντι στον πρωθυπουργό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη είναι νόμιμη τέθηκε ο βουλευτής...

Δεν τόλμησαν να πουν ό,τι έλεγαν στη Βουλή!

Κανένα στοιχείο δεν είχε να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο η Εύη Χριστοφιλοπούλου που να...

Σοκ για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο!

Απίστευτος εμπαιγμός από την κυβέρνηση στους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Αντιπροσωπία του πανελλήνιου...

Πόντιος Πιλάτος πάλι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται με βάση το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο...

Με το… λουλούδι στο χέρι ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 48 χρόνια της...

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 48 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιείται...

Οργή των βουλευτών της Ν.Δ. για την ψηφοθηρία των υπουργών!

Πίσω από την μαγική εικόνα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της...

Νέα προκλητική επίθεση Ερντογάν με μήνυμα σε Μητσοτάκη

Ο Ταγίπ Ερντογάν κραύγασε ότι η έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για βοήθεια από τις...

Έδωσε στον εαυτό του 1000 ευρώ αύξηση τον μήνα ο Διοικητής της ΔΥΠΑ!

Το επιτελικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο, με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

«Βόμβες» Αποστολάκη – «Σύγκρουση με την Τουρκία δεν θα είναι απλά θερμό επεισόδιο»

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο,...

Ακρόπολη: Γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας από τον Άρειο Πάγο!

Τραγική κατάληξη για 30χρονη τουρίστρια από την Ισπανία, η...

Έξαλλοι βουλευτές της ΝΔ με το βίντεο για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Σούσουρο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γαλάζιους βουλευτές και...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Έρχεται ο πόλεμος: Η Λιβύη θα εκχωρήσει την «ΑΟΖ» της στην Τουρκία

Η απραξία της Ελλάδας αποθράσυνε την Τουρκία και τώρα η απάντηση θα πρέπει να δοθεί στο μέτωπο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ