Τετάρτη 16/6/2021

Η Δημοκρατία των Μηχανισμών και των Αρεστών

Του Γιώργου Αδαμούλη*

Κόμμα αρχών είναι εκείνο το Κόμμα, το οποίο στην οργανωτική του λειτουργία έχει εξασφαλίσει όλα τα θεσμικά αντίβαρα, ώστε να είναι κόμμα των άξιων κ των αξιών !!!
Αυτό βέβαια προϋποθέτει να είναι σε ώσμωση με την κοινωνία, ιδιαίτερα δε με την πολιτική κ Κοινωνική του βάση.
Προϋποθέτει συμμετοχική Δημοκρατία, δηλαδή να έχει εξασφαλίσει τούς πολιτικούς βαθμούς ελευθερίας, ώστε τα ψηφοδέλτια του κόμματος να καταρτίζονται μετά από εσωτερικές εκλογές.
Με απλά λόγια να αποφασίζουν τα μέλη του κόμματος για τις υποψηφιότητες κ όχι τα ανηψιά του κάθε αρχηγού κ ο γνωστός του γνωστού.
Αυτή είναι μία πρόταση που δημοσιοποίησα το 2018 μετά το γνωστό επεισόδιο με τον υιό Τραγάκη..
Σήμερα είναι επίκαιρη Όσο ποτέ μετά την εκπασοκοποίηση της Σημιτόπληκτης ΝΔ .
Ένα δεύτερο ζήτημα που χρήζει αντιμετώπισης, έχει να κάνει με τις κοινοβουλευτικές θητείες ή τις αυτοδιοικητικές θητείες.
Θεωρώ ότι, τρεις πλήρεις θητείες είναι αρκετές για να κλείσει ο κοινοβουλευτικός ή ο αυτοδιοικητικός κύκλος του καθενός.
Το δε κόμμα αξιολογώντας την κοινοβουλευτική απόδοση του βουλευτή να τον αξιοποιεί σε υπουργικού θώκους ή σε θέσεις ευθύνης στην δημόσια Διοίκηση, όταν αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.
Πέραν των τριών θητειών έχουμε αλλοίωση του νοήματος της αληθινής δημοκρατίας κ περνάμε στην Δημοκρατία των μηχανισμών.
Είναι αυτό που ζούμε κ βιώνει ο κάθε υποψήφιος που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.
Μέχρι να μπεις στο ψηφοδέλτιο όλοι οι μηχανισμοί των ήδη εκλεγμένων αμφισβητούν την συμμετοχή σου κ μόλις μπεις αμφισβητούν την εκλογή σου.
Όλο αυτό το σκηνικό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε στην Χώρα μας κόμματα αρχών κ Όχι των Αρεστών των εκάστοτε αρχηγών !!!


* Φυσικός, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων & πρώην υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ