Της προανακριτικής το… πανηγύρι: Αντιπαραθέσεις, sms και καταγγελίες «αλλοίωσης» και «εκβιασμού»

Επεισοδιακή και η δεύτερη μέρα της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα

Must Read

Η δεύτερη μέρα της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, εξελίσσεται εξίσου επεισοδιακά με την πρώτη. Και τι δεν ακούσαμε: για sms, για αλλοίωση πρακτικών, για εκβιασμό και άλλα πολλά.

Αντιπαράθεση για τα πρακτικά

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούστηκαν μετωπικά για τα χθεσινά πρακτικά, για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε «αλλοίωση», ενώ ο κ. Παππάς αιτήθηκε να γίνει σύγκριση της κατάθεσης Καλογρίτσα (πρακτικά και απομαγνητοφώνηση), το οποίο ωστόσο, απορρίφθηκε (στήριξη μόνον από το ΚΚΕ, καταψήφισε η ΝΔ, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών»).

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στα επίσημα πρακτικά δεν υπήρχε καταγραφή της «αναδίπλωσης» του κ. Καλογρίτσα για τα sms που ισχυρίστηκε ότι αντάλλασσε με το Νίκο Παππά, αλλά και ο διάλογος της Θεοδώρας Τζάκρη με τον Σταύρο Κελέτση, μετά την ατάκα του ότι «εδώ δεν είναι κομμωτήριο». Η Θεοδώρα Τζάκρη σε δήλωση της στους δημοσιογράφους κατήγγειλε αυθαίρετη παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής κ.  Κελέτση.

Οι πηγές της ΝΔ από την άλλη, έκαναν λόγο για προσπάθεια «δημιουργίας εντυπώσεων» και πρόσθεσαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος στη μετάφραση», αναφέροντας και προσπάθεια καθυστέρησης της κατάθεσης του μάρτυρα.

Καταγγελίες Καλογρίτσα για εκβιασμό του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς να κατονομάσει, ο Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από άτομα υψηλά ιστάμενα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πολύ πάνω. Άτομα ψηλά. Με εκβίασαν. Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά», τόνισε και σε διευκρινιστική ερώτηση του Παύλου Πολάκη απάντησε: «Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση».

Ζήτησε ακόμα να καταθέσει τα μηνύματα που ισχυρίζεται ότι αντάλλαζε με τον Νίκο Παππά και την οικογένεια Χούρι της CCC και περιγράφει μια συζήτηση που έγινε πριν τη συνάντηση του επιχειρηματία με τον πρώην Υπουργό στο Πόρτο Χέλι.

Ο κ. Καλογριτσας φέρεται να είπε ότι ο Νίκος Παππάς τον «δασκάλεψε» για να πάει στους Άραβες (CCC) και υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες. «Δεν γνώριζα τους Άραβες, στάλθηκα στους Άραβες. Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε, στη συνάντηση στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του, παρά μόνο είπε ότι «δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπροστινός» πάνω από μια φορά

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν πηγές για την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, υποστηρίχθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που του ζητήθηκε να γίνει «μπροστινός» και μάλιστα, φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον Νίκο Παππά και την ομάδα του ήταν τόσο πολύ στενή που δούλευαν δίπλα-δίπλα στα γραφεία του: «Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Ενώ φέρεται να κατέθεσε ακόμα για τη συνεργασία:

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε, ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα … Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ)».

Σε ότι αφορά την υπόθεση με το Documento, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα: «Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο κ. Ματζουρανη και στο τέλος με πήδ@@@ κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento … Μου στέλνανε δημοσιογράφους. Αυτούς τους πληρώναμε και μετά που βγήκε το Documento ήταν τρεις σχολές. Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβανη. Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα. Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του που νονός ήταν ο Παππάς. Ήμουν καλεσμένος του Παππά.. Ήταν ο Ματζουράνης… Στα βαφτίσια ήταν και ο Μίμης, ο Παπαγγελόπουλος».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν πως υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα ότι τα 8.000.000 ευρώ που έβαλε στο διαγωνισμό είναι δικά του, σημειώνοντας ότι απορρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί του μάρτυρα ότι λειτούργησε ως «μπροστινός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This