Σάββατο 31/7/2021

Θα το δούμε κι αυτό: Στον Θεοδωράκη ανατέθηκε αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή!

Τον αρχηγό του Ποταμιού και πολιτικό αντίπαλο της Ν.Δ. Σταύρο Θεοδωράκη επέλεξε ο ανιψιός του ιδρυτή της παράταξης  Κ. Καραμανλής

Ποιος να το φανταζόταν ότι το το Ίδρυμα Καραμανλή θα ανέθετε αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ για τον ιδρυτή της Ν.Δ., τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, στον Σταύρο Θεοδωράκη, πολιτικό αντίπαλο της Ν.Δ. και της παράταξης, ο οποίος πάνω από όλα, ως αρχηγός του Ποταμιού, είχε υπερψηφίσει -μαζί με το κόμμα του- τη Συμφωνία των Πρεσπών, και η ψήφος τους ήταν καθοριστική για να περάσει η συμφωνία.

Κι όμως, έγινε και αυτό, σαν να μην υπάρχουν στη Ν.Δ. άλλοι άξιοι παραγωγοί τέτοιων προγραμμάτων. Αρνητική εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και το γεγoνός ότι η πρόταση να ανατεθεί το αφιέρωμα στον κ. Θεοδωράκη, όπως έγινε γνωστό, δεν ήταν κάποιου άσχετου, αλλά του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, που είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, αδερφού του Εθνάρχη και ξαδέρφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αυτός είχε την ιδέα και η ανάθεση προέκυψε σε συνεννόηση με το Ίδρυμα Καραμανλή.

Ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού, που έχει επιστρέψει στη δημοσιογραφία, θα ετοιμάσει ένα podcast-ντοκιμαντέρ για την πορεία του Εθνάρχη και τη συμβολή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ