Μεθόδευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για το νέο προεδρείο του ΑΣΕΠ

Νέο σκάνδαλο

Must Read

Σε ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο ενεπλάκη η κυβέρνηση, η οποία με τη βοήθεια του Κινήματος Αλλαγής, καταστρατήγησε στην ουσία τη λειτουργία μιας συνταγματικά θεσμοθετημένης αρχής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επέλεξε (με 15 ψήφους από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) στο αξίωμα του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και κατόπιν εισήγησης του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου (δικηγόρος και πρώην ΓΓ της Βουλής).

Σε θέση αντιπροέδρου εξελέγη ο νυν σύμβουλος του ΑΣΕΠ Ελευθέριος Μακρυλάκης, ενώ σε θέσεις συμβούλων εξελέγησαν οι 1) Χάιδω Χαρμπίλη, πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 2) Μαρία Γκότση (επίσης) πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 3) Ευαγγελία Λαχάνη, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Τράπεζας, 4) Παναγιώτης Καρκατσούλης, δικηγόρος, 5) Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Εσωτερικών και 6) Γιώργος Δίελλας, ειδικός επιστήμονας στο ΑΣΕΠ.

Επί δεκαετίες η επιλογή των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας στηριζόταν στην ευρεία πολιτική συναίνεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Όμως, αυτό καταστρατηγήθηκε την Τρίτη, δια χειρός ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεσηκώθηκε και απειλεί με προσφυγή στο ΣτΕ, η συνέργεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «φόρτωσε» με… πασοκικούς τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητική «μεθόδευση» που «αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου προαναγγελθέντος γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης».

«Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επέλεξαν νέο Πρόεδρο, νέο Αντιπρόεδρο και έξι συμβούλους του ΑΣΕΠ αποκλειστικά της δικής τους επιλογής, αποκλείοντας από τη διαδικασία την αξιωματική αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις της ίδιας της ολομέλειας του ΑΣΕΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και συνεχίζει: «Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση -προφανώς στο πλαίσιο αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης…- περιλαμβάνει εν ενεργεία κομματικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «απροκάλυπτη προσπάθεια υποβάθμισης, ελέγχου και χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών» εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, που μίλησε για ακραία διχαστική και παλαιοκομματική πρακτική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This